Directes
Ara en la televisió
SOM DE CASA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR
Podríem fer-ho millor: streaming

Darias manté que el 70% de la població estarà vacunada “al llarg de l’estiu”

La responsable de Sanitat destaca que el ritme de vacunació s’accelerarà a mitjan abril, quan arriben a Espanya les primeres 300.000 de dosis de Janssen. 

La ministra de Sanitat en la reunió que ha mantingut aquest dilluns amb els responsables de la sanitat valenciana / Kai Försterling (Efe)

El 70% de la població, llindar necessari perquè s’adquirisca el que es coneix com a immunitat de ramat, estarà vacunada contra el coronavirus “al llarg de l’estiu”. És el termini que ha confirmat aquest dilluns la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la seua visita a València. En la seua opinió, aquest objectiu “està a l'abast de la mà” per l’increment del ritme de vacunació en les pròximes setmanes, quan s’espera incorporar a aquest procés massiu el preparat de Janssen. 

Espanya espera rebre 300.000 dosis d’aquesta nova vacuna monodosi a partir del 15 d’abril, segons ha confirmat Darias. Durant aquest mes, així com en els dos successius, el Ministeri de Sanitat rebrà 5,5 milions de dosis. La Comunitat Valenciana, per la seua banda, tindrà accés a 30.000 d’aquestes vacunes, d’acord amb les xifres de la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló. 

D’aquesta manera, la ministra de Sanitat veu viable que pràcticament tres terços de la població puga estar immunitzada al llarg de l’estiu, un termini que s’avança al que estimava la consellera Barceló, que havia fixat en l’octubre l’assoliment de la immunització de grup. “Compartim la mateixa fulla de ruta”, ha puntualitzat Carolina Darias, respecte als plans del govern central i l’autonòmic. “Mateix objectiu, mateixa fulla de ruta”, ha remarcat la ministra en diverses ocasions durant la roda de premsa que ha oferit al costat de la responsable de la sanitat valenciana.

El compromís del govern espanyol arriba només uns dies després que el president de la Generalitat, Ximo Puig, denunciara que la falta de dosis estava frenant el ritme de vacunació massiva al nostre territori i que, fins i tot, demanara al Comité de les Regions d'Europa la suspensió temporal de les patents com una de les possibles alternatives per a afavorir l'arribada de dosis a la Comunitat Valenciana.

Mascaretes a les platges

Pel que fa a l’obligatorietat de portar mascareta a tots els espais públics a l’aire lliure, incloent-hi la platja, la ministra de Sanitat ha confirmat que s’abordarà en la reunió del Consell Interterritorial de Sanitat d’aquest dimecres, on estan representades les comunitats autònomes i el ministeri. 

Sobre aquesta qüestió, la consellera Ana Barceló s’ha mostrat confiada que finalment la mascareta no s’haja de portar, de manera generalitzada a la platja, i espera que es limite a situacions molt puntuals, segons ha dit, “a casos molt, molt concrets, com les trobades socials, res a veure amb prendre el sol i disfrutar de la Mediterrània”. 

La immunització dels majors de 80 anys a punt de concloure

Pel que fa a l’avanç del procés de vacunació, la consellera de Sanitat ha explicat que la Comunitat Valenciana finalitzarà aquesta setmana la vacunació dels majors de 80 anys, un col·lectiu que ja té el 90% de les dosis administrades. Així mateix, 35.000 valencians, considerats població de risc per les patologies cròniques que tenen, compartiran calendari de vacunació amb la població d’entre 70 i 79 anys. Es tracta de pacients trasplantats, usuaris sotmesos a diàlisi i pacients oncohematològics, com ha detallat Darias.