Directes
Ara en la televisió
LA RECEPTA DE L'EQUILIBRI
Ara en la ràdio
CADENA DE VALOR (reemissió)

Les Corts posen en marxa un estudi sobre els usos dels temps

Es pretén impulsar una "nova cultura del temps" amb horaris més saludables i una perspectiva de gènere.

Les Corts en una imatge d'arxiu / Corts Valencianes
25 de febrer 2020 - 20:13

Les Corts han donat llum verda per a començar amb un pla de treball per a impulsar polítiques de racionalització d'horaris en la Comunitat Valenciana que consolide una "nova cultura del temps", amb horaris més saludables i una perspectiva de gènere davant les dues hores de desfasament d'Espanya respecte a la resta de països europeus.

El programa es durà a terme mitjançant una comissió específica, a proposta de Compromís, per la qual passaran catedràtics, experts, representants laborals i socials, treballadors i progenitors, que ha comptat amb el suport de la resta del Botànic (PSPV i Podem) i l'oposició (PP i Cs) excepte Vox.

Per a impulsar mesures concretes, el parlament valencià estudiarà informes i estudis elaborats per altres comunitats autònomes com ara Catalunya, Galícia o Andalusia, així com pel Ministeri de Sanitat, el Congrés o la Unió Europea.

Després d'escoltar i analitzar totes les parts i d'un mes d'estudi, les Corts remetran el dictamen final al Congrés i al govern espanyol perquè prenguen en consideració les recomanacions. En totes es posarà l'accent en la infància i l'adolescència, l'esport i l'oci actiu, la corresponsabilitat i conciliació i els hàbits de consum i l'impacte en el medi ambient.