Directes
Ara en la televisió
SOM DE CASA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR
Podríem fer-ho millor: streaming

El Constitucional rebutja el recurs de Vox i avala la llei de l'eutanàsia

El tribunal ha votat en contra de la petició amb una àmplia majoria de nou vots contra dos

La llei es va aprovar fa un any al Congrés amb els vots en contra de PP i Vox

El Tribunal Constitucional ha avalat en el seu Ple d'aquest dimecres el recurs formulat per Vox contra la llei que regula eutanàsia, amb una àmplia majoria de nou vots enfront de dos, segons les fonts jurídiques consultades per Europa Press.

Els magistrats van iniciar el debat sobre la llei de l'eutanàsia en el ple anterior, celebrat el 9 de març passat. Però va ser un primer contacte molt breu. Aquesta setmana és quan han analitzat a fons el recurs de Vox i la sentència proposada pel ponent, Ramón Sáez.

La llei, que es va provar fa un any al Congrés amb els vots en contra de PP i Vox, estableix que l'eutanàsia es podrà dur a terme a pacients que ho sol·liciten i que es troben en un context de "patiment greu, crònic i impossibilitant o malaltia greu i incurable, causants d'un patiment intolerable".

Tots dos partits van recórrer, encara que el recurs de Vox era pràcticament una esmena a la totalitat de la llei, perquè es dirigia contra nombrosos articles, el del PP és més limitat, per la qual cosa rebutjar el primer suposa, de fet, desestimar també el segon, segons expliquen les fonts esmentades.