Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

El Congrés commemora els 41 anys de la Constitució espanyola

Batet reivindica la necessitat de construir el futur de la carta magna a través d'un instrument fonamental: la política.

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, durant l'acte / Ballesteros (Efe)

Aquest divendres s’ha celebrat l’acte central de la commemoració del 41 aniversari de la Constitució al Congrés. La presidenta, Meritxell Batet, i la presidenta del Senat, Pilar Llop, han rebut els representants dels poders executiu, legislatiu i judicial.

En el seu discurs, Batet ha reivindicat la lluita per la igualtat entre homes i dones recollida en la carta magna, així com la de la defensa del medi ambient. També ha reivindicat el paper de la política per a “mantindre un projecte comú de futur” que “amplie” la seua “capacitat integradora” i ha defensat la Constitució com a únic “marc” en què “actuar i exercir les nostres funcions”.

A més, la presidenta del Congrés ha remarcat l'“eficàcia integradora” del text constitucional i ha assegurat que “qui defensa la Constitució ha d'esforçar-se a integrar en ella i els seus valors als qui es puguen sentir allunyats o exclosos”.