Directes
Ara en la televisió
TRESORS AMB HISTÒRIA

La Comunitat Valenciana rebrà trenta milions d’euros del fons social extraordinari

El Consell de Ministres ha aprovat el repartiment de 300 milions per a reforçar les polítiques d’atenció a les famílies.

La portaveu de l’executiu i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres / Efe.

El govern espanyol ha aprovat la distribució per comunitats autònomes del fons social extraordinari que es va dotar amb 300 milions d’euros per a reforçar les polítiques socials i d’atenció a les famílies, especialment les més vulnerables. D’aquesta xifra, una desena part, 30 milions, anirà a la Comunitat Valenciana.

“Els recursos del fons seran només per a fer front a les situacions derivades del Covid-19”, ha subratllat la portaveu de l’executiu i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Montero ha anunciat que la variable més rellevant a l’hora de determinar el repartiment ha sigut la població, encara que s’han tingut en compte altres factors com “la dispersió o el percentatge de població major de 65 anys”. Així, Andalusia és la que més fons rebrà, un total de 51,7 milions d’euros, seguida per Catalunya (45,5 milions) i per la Comunitat de Madrid (38,8 milions).

25 milions per a la beca menjador

D’altra banda, el Consell de Ministres ha aprovat el repartiment d’un altre fons social extraordinari dotat amb 25 milions d’euros per a ajudes que garanteixen el dret bàsic d’alimentació dels xiquets en situació de pobresa. D’aquests 25 milions, la Comunitat Valenciana en rebrà 2,3, el 9,25%.

En concret, les ajudes es destinaran a famílies amb fills d’infantil a secundària que tingueren concedida la beca menjador per a aquest curs i que s’han vist desproveïts d’aquesta a causa del tancament dels centres escolars per l’emergència sanitària pel coronavirus.