Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR
Podríem fer-ho millor: streaming

Compromís i PSPV reprenen les negociacions a l’Ajuntament de València

L’acord per a l’estructura de govern es troba estancat després de set reunions.

Compromís i PSPV reprenen les negociacions a l’Ajuntament de València

Els grups municipals de Compromís i PSPV-PSOE reprenen aquest dimarts a les 16:00 hores les negociacions per a arribar a un acord definitiu per a l’estructura de govern de l’Ajuntament de València. 

Serà la huitena reunió d’unes negociacions que es troben estancades des de la darrera trobada el passat divendres. El principal problema a resoldre és, segons els negociadors, el pes que ha de tenir cadascuna de les formacions segons els resultats de les eleccions municipals, amb un resultat de deu regidors per a Compromís i huit per al PSPV. Un dels punts a debat és la vicealcaldia per a la candidata socialista Sandra Gómez. 

Després de la reunió de divendres, l'alcalde Joan Ribó (Compromís) va insistir a tres fórmules de treball del govern amb coordinacions d'àrea en "proporció" amb els resultats electorals. En canvi, la líder socialista, Sandra Gómez, va defensar que, independentment dels vots, hi haguera "voluntat de governar conjuntament" sense que, com va considerar que plantejava Compromís, els socialistes estigueren "subordinats".

Mentre que Ribó donava per fet el tancament del programa conjunt, Gómez assenyalava que “encara queda molt per parlar”. 

Segons el Reglament d'Organització de les entitats locals hi ha un termini de 30 dies des de la sessió constitutiva de l'Ajuntament, que va ser el passat 15 de juny, perquè l'alcalde convoque el ple d'organització, per a nomenar a tots els representants del govern municipal, entre altres qüestions.