Directes
Ara en la televisió
SOM DE CASA
Podríem fer-ho millor: streaming

Podem busca un acord d'última hora amb Sumar sobre les primàries

Ara per ara, la formació morada no estarà demà en l'acte en què previsiblement Yolanda Díaz anunciarà la seua candidatura a les eleccions generals

Ione Belarra, secretària general de Podem, encapçala el consell ciutadà de la formació celebrat aquest dissabte a Madrid / Víctor Lerena (Efe)
À Punt NTC @apuntnoticies
01 d'abril 2023 - 08:36 Actualitzat: 01 d'abril 2023 - 12:39

Podem ha celebrat aquest dissabte el consell ciutadà estatal, el màxim òrgan de decisió política, amb la presentació de la candidatura de Yolanda Díaz en l'orde del dia, un acte que tindrà lloc demà amb la previsible absència de la direcció morada, que no ha pogut imposar les seues condicions per a estar al costat d'una desena de partits de l'esquerra alternativa, que sí que han confirmat l'assistència.

La secretària general de Podem, Ione Belarra, després de fer un repàs a la situació política general, ha reivindicat la necessitat de mantindre un "partit fort" i ha instat la líder de Sumar a pactar primàries obertes en la plataforma que encapçala per a aconseguir la confluència. Belarra ha demanat que "aquesta mateixa vesprada" es tanque un acord i "ens posem juntes a fer campanya i a recórrer Espanya", en referència als comicis municipals i d'autonòmiques.

Podem s'ha sentit marginat des del principi dels plans electorals de la vicepresidenta segona i busca que tots els candidats de Sumar es trien per primàries obertes i participatives. Ara per ara no ho ha aconseguit perquè la ministra de Treball vol que siguen totes les formacions que finalment s'involucren en el seu projecte les que consensuen la fórmula de les primàries, que ella ha defensat en tot moment.

Per a la formació morada aquesta era la condició que exigien per a poder acudir a l'acte del poliesportiu Magariños i, per tant, no estaran en la foto de demà, excepte sorpresa d'última hora.

No estarà la direcció, però sí que acudiran diversos dirigents territorials, que han decidit donar suport a Yolanda Díaz, i alguns que, per problemes d'agenda no estaran, han expressat igualment el seu suport a Sumar. Entre tots ells hi ha noms de Galícia, Navarra, Balears i Astúries; l'exsíndica d'Unides Podem Naiara Davó; el secretari general del grup parlamentari del Congrés, Txema Guijarro, o la sotssecretària tercera de la Cambra, Gloria Elizo.