Directes
Ara en la televisió
BON DIA, BONICA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Castelló s'agermana amb la ciutat japonesa d'Ube

Les dues alcaldesses esperen convertir l'acte en "un pont" entre Espanya i el Japó.

Les alcaldesses de Castelló i Ube rubriquen l'agermanament entre les dues ciutats davant de l'ambaixador d'Espanya al Japó.

Les alcaldesses Amparo Marco, de Castelló, i Kimiko Kubota, d'Ube, han signat el certificat d'agermanament entre les dues ciutats. L'ambaixador d'Espanya al Japó, Jorge Toledo, ha actuat com a mestre de cerimònies en un acte concebut com el primer pas per a un pont entre Espanya i el Japó, segons han explicat totes dues alcaldesses. Aquest acte institucional coincideix amb la posada en marxa de l'acord econòmic entre la Unió Europea i el país nipó i, també, amb la celebració, a finals de 2019, del Fòrum Espanya-Japó a Castelló.

En l'acte, l'alcaldessa japonesa ha qualificat l'agermanament com una mostra de respecte institucional per part de Castelló i ha remarcat que vol un futur pròsper per a totes dues ciutats. Per la seua part, Marco ha insistit en aquesta idea en assegurar que, a partir d'ara, comença una nova història de comprensió mútua i intercanvi entre Castelló i Ube que treballarà "en favor del desenvolupament i l'amistat".

Marco ha destacat, en la seua intervenció, la important delegació de Castelló desplaçada fins al Japó per a participar en l'acte, formada per la presidenta de la Cambra de Comerç, Dolores Guillamón; el president de l'Autoritat Portuària, Francisco Toledo; el vicerector d'internacionalització de l'UJI, Joan Martín, i la vicerectora adjunta i responsable de Pràctiques a l'estranger, Eva Camacho. “La col·laboració d'aquestes tres institucions serà fonamental per a obrir les portes de Castelló tant a Ube com al Japó”, ha destacat l'alcaldessa castellonenca.

Durant tot el dia, la delegació de Castelló ha mantingut reunions de treball amb responsables municipals i econòmics de la ciutat d’Ube sobre temes vinculats amb l'intercanvi internacional, l'economia, la pesca, la promoció turística i el desenvolupament agrícola, entre altres.

la Plana Alta