Directes
Ara en la televisió
CERTAMEN INTERNACIONAL DE BANDES 2018

Les bases d'EH Bildu decideixen el vot en la investidura

La direcció de la coalició proposa abstindre's perquè “s'obri una finestra d'oportunitat per a la resolució dels greus problemes estructurals”.

Pedro Sánchez i Andoni Ortuzar formalitzen l'acord / Ballesteros (Efe)

EH Bildu, coalició que engloba els partits Sortu, EA i Alternatiba, sotmet a les bases aquest dijous i divendres la proposta de la mesa política d'abstindre's en la investidura del líder socialista Pedro Sánchez com a pròxim president del govern central.

La direcció de la coalició proposarà a les bases l'opció d'abstindre's en la investidura perquè considera que, "possibilitant la formació d'un govern de coalició PSOE-Unides Podem a Espanya, s'obri una finestra d'oportunitat per a la resolució dels greus problemes estructurals".

La consulta es durà a terme per mitjans telemàtics a través de la pàgina web d'EH Bildu, a partir de les 00:00 hores del dijous 2 de gener i conclourà a les 12:00 hores del dia 3.

La pregunta que EH Bildu formularà a les seues bases serà: "Estàs d'acord que els cinc diputats i diputades d'EH Bildu en el Congrés espanyol faciliten mitjançant l'abstenció activa la investidura del candidat del PSOE, Pedro Sánchez, com a president del Govern espanyol perquè conforme govern amb Unides Podem?"