Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT

Anticorrupció investigarà la tresoreria de Vox a València

Una denúncia de la militància motiva la investigació per a aclarir si hi ha una caixa B, que el partit nega.

El president de Vox València, José María Llanos, aquest dimecres / Europa Press

La Fiscalia Anticorrupció ha obert una investigació sobre les finances de Vox a València arran d'una denúncia que apunta a una possible caixa B d'aquest partit en l'àmbit local i d'un possible ús irregular de dades dels militants.

La denúncia que ha originat les investigacions prèvies la presentaren davant del ministeri públic la setmana passada militants de Vox a València. L'escrit relata que la direcció del partit podria haver utilitzat dades personals de militants per a donar aparença de legalitat a ingressos de diners de procedència desconeguda. A més, apunta al pagament en metàl·lic, sense factura, de despeses de la formació.

Anticorrupció ha informat que s'ha obert la investigació, a partir d'aquesta denúncia, per a esclarir si existeixen indicis que realment hagen pogut succeir els fets que relata la denúncia, perquè en aquest cas podrien haver-se produït tant delictes relacionats amb el finançament il·legal com contra la protecció de dades.

Vox València nega que tinga una caixa B

El president de Vox València, José María Llanos, ha negat que hi haja una caixa B en el partit: “No hi ha res, en absolut, mai hi ha hagut un cèntim de finançament il·legal en Vox València”, ha recalcat, després de saber-se la investigació d’Anticorrupció. Llanos ha defés els comptes “perfectament sanejats” de la formació i ha dit que estan “completament tranquils”.

València