Directes
Ara en la televisió
INOBLIDABLES
Ara en la ràdio
EL RALL. MILLORS MOMENTS T6
Final del Trofeu Mancomunitat de la Safor de Raspall Femení

Albares adverteix de sancions "massives" si Rússia usa la força a Ucraïna

Considera "inacceptable" la decisió de reconéixer la independència de Donesk i Lugansk i una violació de la sobirania i la integritat territorial d'Ucraïna

El ministre d'Afers Estrangers, José Manuel Albares, en una imatge d'arxiu / Twitter: @jmalbares

El ministre espanyol d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, va advertir aquest dimarts de sancions "massives" per part de la Unió Europea contra Rússia si utilitza la força contra Ucraïna.

"Si Rússia arribara a usar la força contra Ucraïna, les sancions seran massives i Espanya serà solidària amb la resta dels seus socis europeus", ha afirmat Albares en unes declaracions prèvies a una reunió de ministres de la UE que estudiarà la imposició de sancions a Moscou.

El ministre considera "una escalada inacceptable" la decisió del president rus de reconéixer la independència dels territoris de Donesk i Lugansk, "i sobretot una violació de la sobirania i la integritat territorial d'Ucraïna i de la legalitat internacional".

Albares ha assegurat que la reunió informal amb els seus homòlegs de la UE que comença a les 15:00 hores a París servirà per a establir les bases de les decisions que s'adopten com a resposta a aquesta "agressió" i que seran aprovades definitivament en un pròxim Consell formal.

Encara que no va voler desgranar quin tipus de sancions seran adoptades, sí que va recalcar la unitat dels Vint-i-set en aquesta situació perquè "el que està en joc és la pau a Europa i l'orde que va sorgir després de la Segona Guerra Mundial".

El ministre, que dimecres compareixerà a petició pròpia en la comissió d'exteriors del Congrés, ha dit que "Espanya farà sentir la seua veu amb força" i contribuirà a l'ajuda humanitària, no militar, que la UE ha oferit a Ucraïna.