L'OMS diu que encara no hi ha dades que avalen la combinació de dues vacunes diferents contra la Covid
França han anunciat que s'injectarà una segona dosi de Pfizer o de Moderna als menors de 55 anys que han rebut una primera d’AstraZeneca.
L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha dit que encara no hi ha prou dades que permeten recomanar la utilització de dues vacunes diferents contra la Covid-19 per a cobrir la primera i la segona dosis requerides.
Les autoritats franceses han anunciat aquest divendres que s'injectarà una segona dosi de les vacunes de Pfizer o de Moderna (totes dues empren la tecnologia d'ARN missatger) als pacients menors de 55 anys que han rebut una primera d’AstraZeneca.
Aquesta mesura s’ha pres arran de la decisió de no injectar aquesta la vacuna d’Oxford a aquest grup d'edat, després que l'Agència Europea de Medicaments (EMA) va assegurar que veia una possible relació amb casos “molt poc freqüents” de trombes.
"No hi ha dades adequades per a dir que això és una cosa que es pot fer, així que en aquests moments no podem recomanar la combinació de vacunes", ha comentat la portaveu de l'OMS Margaret Harris. Ha afegit que aquesta qüestió encara està en estudi.
Harris també ha assenyalat que l'OMS continua revisant les dades presentades pels productors de les vacunes xineses CanSino i Sinopharms i la russa Sputnik amb les dues primeres que estan en una fase més avançada.
Més llegit
-
El colp de calor pot matar en hores: així s'ha d'actuar per a evitar-ho
-
Avís groc per temperatures altes, vent i granissades en bona part de la Comunitat Valenciana
-
Les devastadores inundacions de Texas deixen ja 52 víctimes mortals, 15 d'elles xiquets
-
Les arruixades donen una treva, però la calor extrema es manté a la Comunitat Valenciana
-
Calor i tempestes de vesprada
-
L'accident d'un camió carregat d'àcid clorhídric a l'A-7 obliga a confinar durant hores el veïnat d'Alcàsser