Matança a Mali: diversos atacs a establiments públics acaben amb 132 civils
Les Nacions Unides investigaran aquests crims en un mercat, diverses botigues i als carrers de tres poblacions del centre
Almenys 132 civils han sigut assassinats en tres localitats del centre de Mali el cap de setmana, segons ha informat el govern transitori en un comunicat després de fer el recompte de víctimes. Les sospites sobre l'autoria de la matança se centren en un grup jihadista, Katiba Macina, també conegut com a Front d’Alliberament de Macina.
Els atacs van tindre lloc a Dilassaguou, on segons fonts locals es va produir el gruix dels assassinats, així com el de Diawéli i Dessaguou la nit de dissabte a diumenge, quan un grup d'homes armats van assaltar aquestes localitats i van matar desenes de civils.
"Estem sobrepassats per la barbàrie i no sabem res dels nostres pares i amics. Uns altres van fugir del poble deixant-ho tot arrere"
"Van botar foc el mercat, van cremar les botigues, van saquejar el que van voler i se'n van anar emportant-se amb ells la gent", denunciava un polític local i amic d'algunes víctimes. El govern transitori diu que les víctimes eren llauradors, treballadors, persones que no tenen res a veure amb la lluita política i que els seus assassins són gent sense fe ni dignitat que els ha eliminat.
"Estem sobrepassats per la barbàrie i no sabem res dels nostres pares i amics. Uns altres van fugir del poble deixant-ho tot arrere", denunciava un veí de Dilassaguou. La majoria de les víctimes, segons fonts locals, són joves.
Les Nacions Unides han anunciat la creació d'una missió per a investigar aquests crims. Mali viu des de fa anys immers en la inestabilitat política i en la inseguretat amb zones del centre i del nord del país controlades per grups jihadistes que creen el pànic entre la població.
Les eleccions previstes per a febrer no es van celebrar i la junta militar en el poder ha allargat dos anys el seu govern en una decisió criticada i sancionada per la Comunitat Econòmica d'Estats de l'Àfrica Occidental.
Més llegit
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Moren tres banyistes d'edat avançada a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Condemnats a 20 i 12 anys de presó dos dels quatre acusats d’abús sexual a una menor a la Vall d’Albaida
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
30.06.2025 | A la fresca
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
27.06.2025 | L'estiu 'A la fresca' amb Eduard Forés i Maria Fuster
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part