Treball llança una última oferta per a atraure la CEOE a l'acord per a reduir la jornada laboral a 37,5 hores
El ministeri es reuneix este dimarts amb els agents socials per a consensuar la primera disminució de la jornada en quaranta anys, a la qual s'oposa la patronal
La negociació per la reducció de la jornada laboral encara la recta final. El Ministeri de Treball i Economia Social es reuneix a les 16:00 hores d'este dimarts amb els sindicats CCOO, UGT i les patronals CEOE i Cepyme per a buscar l'acord en la rebaixa del temps de treball setmanal de les 40 a les 37,5 hores el 2025 sense reducció de salari. El departament de Yolanda Díaz posarà damunt de la taula "l'última oferta" per a seduir la patronal, com ajudes directes a la productivitat per a empreses de menys de cinc treballadors i sectors amb jornades llargues, com el comerç, la neteja o les perruqueries.
"Si no podem comptar amb la patronal, intentarem un acord amb les organitzacions sindicals", va advertir el secretari d'Estat de Treball, Joaquín Pérez Rey. "La patronal ha de decidir si es col·loca del costat dels interessos de les xicotetes empreses o fa una altra cosa, com ja va passar amb el salari mínim", va afirmar abans la ministra Yolanda Díaz. Treball negocia des de gener la reducció de jornada amb els agents socials, un temps en què ha intentat atraure la CEOE cap a l'acord a través de diferents ofertes, com plans d'acompanyament per a pimes i bonificacions.
El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha avisat a la ministra que no li agraden els "ultimàtums" i ha assegurat que ell defén "la negociació col·lectiva" i que "es complisquen els convenis". El líder patronal ha assegurat que, malgrat els anuncis de bonificacions i ajudes directes per a ajudar les petites i mitjanes empreses (pimes), la CEOE no ha rebut cap document encara. "No sabem de què es parla", ha afirmat.
CCOO i UGT reclamen el govern espanyol valentia per a rebaixar la jornada laboral després de 40 anys. Els sindicats han traslladat la ministra de Treball que, en cas que la CEOE no se sume a l'acord i el govern aposte per la via parlamentària, demanaran un acord "sense cap concessió" a la patronal. Si es produeix este escenari, el secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, insta a aplicar una legislativa "a pèl", sense compensacions a les empreses.
El secretari general de CCOO, Unai Sordo, veu la postura de la patronal com "pur obstruccionisme" i creu que la negociació "ja no dona més de si".
Més llegit
-
Educació publica 14.261 llocs vacants que s'oferiran en el pròxim procés d'adjudicació de places docents
-
Detingut a Ontinyent el principal sospitós de la desaparició d'un empresari de Bocairent
-
Moren un home de 52 anys i una dona de 53 per colps de calor a la Comunitat Valenciana
-
Mor un turista de 65 anys a la platja de Pinedo
-
La valenciana Rebeca Torró, nova secretària d'Organització del PSOE
-
L'autovia Torrent-València reobri al trànsit després de reconstruir el pont esfondrat el 29-O