L’Ainia treballa per a desenvolupar envasos comestibles per a aliments frescos
L’objectiu del projecte Prevencpack és reduir els residus i evitar el malbaratament alimentari
L'Institut Tecnològic de la Indústria Agroalimentària (Ainia), amb seu central a Paterna, treballa en el desenvolupament de recobriments i envasos comestibles per a aliments frescos, amb l'objectiu de reduir els residus d'envasos i evitar el malbaratament alimentari.
El projecte Prevencpack busca dissenyar estructures “biobasades” que ajuden a allargar la vida útil dels productes envasats. Així, es tracta d’aconseguir que els envasos siguen més sostenibles, alhora que es millora la protecció i la conservació del producte.
Aquesta investigació s’alinea amb l’impuls que es fa des de la Unió Europea a la reducció de residus i, més recentment, la prevenció de les pèrdues d'aliments.
El projecte està finançat per la convocatòria Ivace-Feder de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, dirigida a centres tecnològics valencians per al desenvolupament de projectes d'R+D de caràcter no econòmic, fets en col·laboració amb empreses de la Comunitat Valenciana.
Més llegit
-
Els propietaris de cotxes desapareguts per la dana hauran de retornar les ajudes si no es resol la situació abans que acabe l’any
-
València suspendrà les classes en centres de zones inundables amb alerta taronja
-
Temperatures d'estiu a mitjan setembre
-
Calp decreta tres dies de dol per la mort de dos xiquetes en accidents tràgics
-
Presó provisional per a Pedro 'El Mexicano', l'autor del tiroteig d'Alfafar
-
Se suspén la demolició de les casetes de la platja de Babilònia de Guardamar del Segura