L’Ainia treballa per a desenvolupar envasos comestibles per a aliments frescos
L’objectiu del projecte Prevencpack és reduir els residus i evitar el malbaratament alimentari
L'Institut Tecnològic de la Indústria Agroalimentària (Ainia), amb seu central a Paterna, treballa en el desenvolupament de recobriments i envasos comestibles per a aliments frescos, amb l'objectiu de reduir els residus d'envasos i evitar el malbaratament alimentari.
El projecte Prevencpack busca dissenyar estructures “biobasades” que ajuden a allargar la vida útil dels productes envasats. Així, es tracta d’aconseguir que els envasos siguen més sostenibles, alhora que es millora la protecció i la conservació del producte.
Aquesta investigació s’alinea amb l’impuls que es fa des de la Unió Europea a la reducció de residus i, més recentment, la prevenció de les pèrdues d'aliments.
El projecte està finançat per la convocatòria Ivace-Feder de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, dirigida a centres tecnològics valencians per al desenvolupament de projectes d'R+D de caràcter no econòmic, fets en col·laboració amb empreses de la Comunitat Valenciana.
Més llegit
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Mor un xiquet de dos anys oblidat a l'interior d'un cotxe a Tarragona
-
Moren tres banyistes d'edat avançada a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Condemnats a 20 i 12 anys de presó dos dels quatre acusats d’abús sexual a una menor a la Vall d’Albaida