Arriba la pràctica de l’escatiflació: oferir un producte amb menys qualitat al mateix preu
Aquesta passa inadvertida per als consumidors; per això, des de l’OCU recomanen comparar preus i llegir les etiquetes
Escatimar en la qualitat d'un producte o servei sense alterar-ne els preus és el que es coneix com a escatiflació, un nou vessant de la inflació que arriba després de molts mesos convivint amb ella. El problema és que passa inadvertida per als consumidors. Des de l'OCU, recomanen comparar preus i llegir les etiquetes.
Primer va ser la reduflació i ara arriba l'escatiflació: “La reduflació implicava que es reduïa la quantitat, però ací el que disminueix és la qualitat del producte o del servei”, explica la delegada de l’OCU a la Comunitat Valenciana, Silvia Huerta.
En concret, aquesta pràctica consisteix a substituir els ingredients de més qualitat i que tenen un cost major per aquells d’una qualitat inferior. “Quantes vegades hem comprat un producte i hem pensat que ja no té el mateix sabor que abans?”, es pregunta Huerta.
També es reflecteix en la qualitat del servei que s'ofereix, per exemple, en restaurants o viatges contractats; o en la reducció de personal. Un exemple clar es troba en les caixes d'autopagament dels comerços. Adonar-se d'aquesta nova forma d'inflació és complicat; per això, els experts recomanen als consumidors comparar preus, i llegir molt bé les etiquetes.
Més llegit
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Moren tres banyistes d'edat avançada a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Laura Morell, sobre la llei Bolaños: “La reforma només pretén el control des de dins del poder judicial”
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
30.06.2025 | A la fresca
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
27.06.2025 | L'estiu 'A la fresca' amb Eduard Forés i Maria Fuster
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part