Directes
Ara en la televisió
ALTA TENSIÓ
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR
Podríem fer-ho millor: streaming

Vora 500 persones assisteixen al lliurament dels premis Sambori de literatura en valencià

Hi han participat més de 88.000 alumnes, fet que el converteix en el premi amb major participació d'Europa.

Els premis van nàixer amb el desig de fer llegir i escriure en valencià / Prats i Camps

Vora 500 persones han assistit a l'entrega del 20é Premi Sambori de Literatura en Valencià i el 25é Concurs Sambori Universitari de Narrativa Curta a l'Aula Magna de la Universitat Miguel Hernández d'Elx. Un acte amenitzat amb l'actuació del cantautor Dani Miquel, acompanyat pels Ma·Me·Mi·Mo·Músics, i en la qual s'ha representat un fragment del Misteri. Als premis Sambori d'enguany s'han presentat 88.722 estudiants i estudiantes de 700 centres i ha disposat de la implicació de 3.988 docents de tots els nivells d'enseyament, fet que ha convertit aquesta edició en el certamen literari amb més participació d'Europa.

En l'acte també s'ha entregat el Premi Vicent Marçà, que ha recaigut en l'Associació Cívica per la Normalització del Valencià de l'Alacantí, per la seua trajectòria i implicació en la defensa de l'ensenyament en valencià. Amb 30 anys de vida, la Cívica és una entitat de referència en aquest àmbit al sud de les terres valencianes.

El vicepresident de la Fundació Sambori, Àngel Martí, ha remarcat en el seu parlament la importància de l'escriptura per a transformar la societat i crear "un món més just". En la mateixa línia s'ha manifestat el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, que ha destacat que tant els Sambori com les Trobades són "espais de convivència i reflexió". Per la seua part, el director general de Política Educativa, Jaume Fullana, ha recordat que els premis van nàixer amb el desig de "fer llegir i escriure en valencià com a font de plaer, retrobament i estima" de la llengua.

Els guardonats i guardonades dels premis Sambori són els següents:

25é Concurs Sambori Universitari

Núria Nicolau López, de la Universitat Politècnica de València, per Caviar sols apte per a óssos rentadors.

20é Concurs Sambori de Literatura en Valencià

Categoria de formació de persones adultes i EOI: David Vellés Guerrero, CFPA d'Oriola, per El silenci del dolor.

Categoria de batxillerat i cicles formatius: Laia Berenguer Tinaut, de l'IES Tirant lo Blanc de Torrent, per Els monstres.

Categoria de segon cicle de secundària: Carmen Carrasco Persiva, de l'IES El Cabanyal de València, per El soroll del mar.

Categoria de primer cicle de secundària: Maria Yue Casas Galán, de l'IES Alcalans de Montserrat, per Estic farta.

Modalitat de necessitats educatives: en la categoria individual a Paco Tornero Delgado del CEE Pla de la Mesquita de Xàtiva, per Les històries de Pep i en la categoria col·lectiva a l'alumnat de la mestra Mariola Llorens del CPEE Tomàs Llàcer, d'Alcoi, per De Nador a la fin del món.

Categoria de tercer cicle de primària: Gemma González, del CEIP Mare Nostrum de la Vila Joiosa, per Somie amb campanes.

Categoria de segon cicle de primària: Andreu Llopis Pérez, del CEIP Martínez Bellver de Xàtiva, per El rellotge màgic.

Categoria de primer cicle de primària: Carla Santacreu García, del CEIP Ausiàs March d'Albalat dels Sorells, per La princesa boja.

En la modalitat d'aula, per als xiquets i xiquetes del CEIP Sant Rafael de la Nucia, que fan classe amb la mestra Anna Timoner Ivorra, per El llop i la llengua de 50 metres.

Premi Empar Granell a la millor proposta pedagògica a les mestres Sheila Simao i Rebeca Leonisa, del CEIP Jaume I de Castelló, pel treball El drac i el volcà.

Categoria infantil en la modalitat d'aula per a l'alumnat d'educació infantil de 0 a 3 anys de l'escola La Lluna Grau del Grau de Gandia, que fa classe amb Eva Pellicer, pel treball Foc a la selva.

El d'educació infantil de 3 anys per a l'alumnat del mestre Vicent Gràcia del CEIP Verge dels Desemparats d'Oliva, pel treball L'aventura de les botes.

El de 4 anys per a la classe de la mestra María José Zanón, del CEIP El Barranquet de Godella per l'obra La nit i el dia.

El de 5 anys pel treball Missió Illa de l'Escola La Masia Cooperativa Valenciana de Museros, amb les mestres Maria Gambín i Mar Moreno.

Imatge: Prats i Camps