La realitat virtual impacta cada vegada més en la divulgació històrica en centres d'interpretació i museus
Arqueòlegs, historiadors i especialistes digitals reunits a Santa Pola volen posar en marxa uns protocols que garantisquen la qualitat i el rigor científic d’aquestes produccions
La tecnologia del futur ens trasllada al passat, i de forma sorprenent. La divulgació històrica en centres d'interpretació i museus passa cada vegada més per la realitat virtual, amb la qual ens podem traslladar a una altra època o visitar el patrimoni reconstruït per ordinador.
És un gran avanç tecnològic. Però ara arqueòlegs, historiadors i especialistes digitals reunits a Santa Pola (Baix Vinalopó) volen posar en marxa uns protocols que garantisquen la qualitat i el rigor científic d’aquestes produccions. Més de 200 especialistes debaten aquests dies sobre l'ús d'aquestes tecnologies en el món de la cultura.
"Podríem veure el treball rutinari i convencional d'una factoria de saladura. Podríem veure dones que fan xarxes, homes que pesquen", explica María José Cerdà, directora del Museu del Mar de Santa Pola.
Més llegit
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026
-
Daimús, Xeraco, Tavernes de la Valldigna i Orihuela, pendents de les analítiques de l'aigua després del tancament de les seues platges
-
Les farmàcies tancaran un dia en juliol per l'impagament de maig per part de l'administració
-
À Punt duplica l’audiència de ràdio amb la nova programació
-
Un accident causa retencions de bon matí a la pista d’Ademús
-
Entrar més tard al món laboral obligarà els joves a jubilar-se als 71 anys en 2065