Directes
Ara en la televisió
AIXÍ DONA GUST
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

La mona d’Alberic continua sent una de les estrelles de la Setmana Santa

En alguns forns de la localitat de la Ribera Alta arriben a fer-ne 2.000 per dia, només de la tradicional

Mones d'Alberic / À Punt NTC

Els panous, mones o coques, segons la comarca, són els dolços per excel·lència de la Setmana Santa. Aquests dies de Pasqua, Alberic (Ribera Alta) es converteix en un lloc de peregrinació per a comprar la mona i en un punt de parada imprescindible per a tastar aquest dolç tradicional de reputació categoria extra.

À Punt ha visitat un dels forns del municipi per a veure com elaboren aquesta exquisidesa. Amb una rigorosa planificació de tot l'equip de la pastisseria, la producció ve marcada per la capacitat del forn i la cua de la clientela. No hi ha prou mans i, a torns, la família al complet s'implica en el negoci.

Vicent Moscardó, un dels forners, ha explicat a À Punt que el fet que Alberic siga un referent en la producció de la mona fa que durant aquestes dues setmanes treballen a estall i facen torns durant pràcticament les 24 hores del dia per a poder servir a tota la clientela. 

No només el veïnat d’Alberic gaudeix de les mones, a comprar-les acudeix gent de tots els municipis de la contornada i també de les comarques veïnes. Els compradors i compradores demanen coca o panou, depenent de la seua procedència, i ix a escena la mona de Pasqua d’Alberic, que viu la seua temporada alta.

Alona és una altra de les forneres que ha tret un moment entre tanta faena per a atendre a À Punt, i diu que des de les cinc de la matinada que obrin la botiga no para d’entrar gent i la plantilla no para de servir mones. 

L'especialitat de la casa és la mona amb caramull: clara d'ou muntada que es remata de forma artesanal. És un producte que vola, per això en cuinen 2.000 peces per dia. Però també fan altre tipus de mones: amb panses, sense anous, amb xocolate o de cabell d'àngel. Ingredients de proximitat per a elaborar les postres que posen el punt final a la Quaresma.

la Ribera Alta Receptes de Setmana Santa Setmana Santa