Alacant, a la recerca dels millors professionals de la cuina d'Espanya
Sis participants arriben a les semifinals per a triar guanyador en categoria de cambrer i de cuiner
La ciutat d'Alacant busca els millors i les millors professionals de restauració en el concurs "Cuiner i Cambrer de l'Any 2025-2026", que acull el CdT. Este dijous té lloc la semifinal, a què han arribat sis participants en cada bloc: cuina i sala. Entre els finalistes hi ha tres dones, i si agranem cap a casa, sols dos valencians.
Davant d'un jurat molt exigent, dins del qual hi ha referents de la cuina valenciana com la xef Susi Díaz, s'han enfrontat a diversos reptes per a demostrar els talents que tenen a l'hora de preparar i servir plats. Per exemple, els aspirants a cuiner o cuinera de l'any han d'elaborar un menú en tres temps amb un entrant, un principal i unes postres. Tot un desafiament per al qual fa falta dominar diferents tècniques. Entre els aspectes que tindrà en compte el veredicte final, destaca Díaz, és "el respecte al producte": com s'ha cuinat, amb quin criteri o quina textura se li dona.
En una altra sala, altres sis professionals competixen per ser el millor cambrer de l'any i s'enfronten a un circuit de proves en el qual demostren les seues aptituds.
Alacant és estos dies capital espanyola de la gastronomia i exercix el seu lideratge acollint esdeveniments tan prestigiosos com este, en què se citen els millors del sector per a competir, avaluar o, senzillament, disfrutar.
Més llegit
-
Un xiquet de dos anys mor asfixiat amb fruita seca a València
-
Miguel Ángel Corona se'n va del València
-
Dos germans de 21 i 15 anys, detinguts per la pedrada a un policia a Vinalesa, que està hospitalitzat en estat greu
-
Mor un jove de 22 anys en caure-li una palmera mentre conduïa un cotxe a Torrevieja
-
L'assessor de Pradas atribuïx el retard de l'ES-Alert a una discussió entre el cap de bombers i el subdirector d'Emergències
-
Ruixats nocturns