LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio

Benidorm, més que digne subcampió de Copa d’handbol

Els de Fernando Latorre perden 40 a 25 contra el Barça, però asseguren virtualment jugar a Europa.

El Benidorm ha caigut dignament en la final a Madrid / @bmbenidorm (Twitter)

L’Handbol Benidorm ja forma part de la dilatada i exitosa història d’aquest esport tan arrelat a la Comunitat Valenciana i s’uneix al Calpisa-Tecnisan o Alzira com un equip que ha arribat a una final de Copa. No l’ha aconseguida perquè davant tenia el Barça, que no els ha donat opció amb un marcador final de 40 a 25.

Tot i el resultat, el Benidorm es pot considerar el vencedor terrenal de la competició, perquè la veritat és que els catalans llueixen una superioritat devastadora respecte de la resta d’equips de l’estat espanyol.

Tot i la diferència en la qualitat i els sous dels jugadors, els de Fernando Latorre han saltat al parquet de la Caja Mágica de Madrid sense complexos i, fins i tot, amb valentia. En la primera part han intentat pressionar el Barça generant superioritat a la pista jugant sense porter en les jugades d’atac.

Més o menys, el Benidorm s’ha mantingut a prop del Barça en el marcador fins al 14 a 8 que marcava l’electrònic a la meitat de la primera part. Però a partir d’aquest moment, el porter internacional del Barça, Pérez de Vargas, i la contundència ofensiva de Cindric i Fàbregas ha acabat trencant el marcador.

Gaudir d’un moment històric

Lluny de caure en depressió, el Benidorm ha deixat de costat el que deia el marcador i ha continuat amb el seu joc desenfadat. Latorre ha premiat el jove porter de 19 anys Roberto Rodríguez i l’ha deixat sobre la pista tota la segona part. Dacosta, Folques i Parker han sigut els millors en l’atac fins que l’últim s’ha lesionat el genoll.

A poc a poc, amb un Barça respectuós amb un Benidorm esgotat per l’esforç del cap de setmana –pròrroga inclosa en semifinals–, el partit ha mort amb un guanyador massa superior i un Benidorm que vol, amb aquest triomf moral, consolidar-se en l’elit de l’handbol.