MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

El València no sap guanyar (2-2)

Partit intens, amb el VAR i Gil Manzano de protagonistes, en què el València ha desaprofitat dos avantatges en el marcador amb els gols de Justin Kluivert i José Luis Gayà

Gayà celebra el seu gol, que avançava l'equip de Mestalla per segona vegada / Biel Alino (Agència Efe)

Des del 9 de novembre, el València CF no guanya un partit de Lliga. I contra l'Almeria tampoc ha sigut l'ocasió. En un partit accidentat, amb el VAR com a protagonista, i un error (segurament l'únic) del central turc Cenk Özkacar en l'eixida de baló quan Gayà havia posat el 2-1, han impedit la victòria d'un València cada vegada amb més urgències per la proximitat del descens, ara a només dos punts.

L'eixida del València ha sigut explosiva, potent i acumulant ocasions o, almenys, arribades amb perill. Primer, el València ha reclamat penal per mans en el primer córner del partit. De seguida, la més clara del València en el primer acte, per a Justin Kluivert, que no ha sabut superar Fernando en el mà a mà. A continuació, l'ocasió per a Edinson Cavani. La centrada de José Luis Gayà, i l'uruguaià que remata fora al primer pal.

El València s'ha anat apagant amb el pas dels minuts. Li ha costat crear quan la pressió alta ha minvat i quan ha perdut l'esfèrica. L'Almeria ha sigut inoperant en l'atac. Tot fins a l'últim minut de la primera part en què Gil Manzano, després de consultar el VAR, va assenyalar penal per unes mans de Gabriel Paulista dins de l'àrea. El belga llargie Ramanzani ha llançat el penal i la pilota ha pegat en el pal.

Kluivert obri el marcador

El València ha entrat amb bon peu després del descans. Tot i que semblava que l'Almeria s'estirava una miqueta, ha sigut Justin Kluivert qui, ara sí, ha trobat porteria tres minuts després de començar la segona part. L'excel·lent centrada d'André Almeida ha sigut clau perquè la cabotada de l'holandés entrara per tot l'escaire sorprenent Fernando.

Gil Manzano, Gayà i Özkacar

El partit ha agafat electricitat. Sis minuts després, Chumy ha fet l'empat després d'un córner. Poalada d'aigua freda per al València, que ha vist, a més, com el VAR tornava a jugar en la seua contra corregint el col·legiat que havia assenyalat un penal de Chumy sobre Cavani. Però l'entrebanc ha despertat els de Gattuso. Primer, Samu Lino ha marcat, de cap, però el gol ha sigut anul·lat per fora de joc, també pel VAR. I, poc després, ha arribat el gol del capità, José Luis Gayà, després d'una rematada de Samu Lino que Fernando ha rebutjat, però el rebuig l'ha aprofitat el de Pedreguer per a fer el gol.

Però el València ha continuat amb el partit en contra, amb poca fortuna. Una errada de Cenk Özkacar en l'eixida de baló, ha facilitat el gol de l'empat de l'Almeria, de Francisco Portillo. Amb l'empat, els canvis que han afectat la continuïtat del joc del València, més exigit. Però en l'últim minut dels sis que ha afegit el col·legiat, Samu Castillejo ha tingut el gol de la victòria, però ha cabotejat fora després de l'enèsima centrada de Gayà.