LA SALA

El València Basket guanya en la segona pròrroga el CSKA de Moscou, per 105-103

Victòria clau de l'equip taronja, que els reenganxa a la lluita pel top 8.

L'equip taronja celebra la victòria contra el CSKA de Moscou a la Fonteta

En la segona pròrroga, el València Basket ha aconseguit véncer el CSKA de Moscou, en un duel molt igualat a la Fonteta, que ha conclòs amb 105-103 en el marcador. L'equip taronja trenca la ratxa de derrotes en l'Eurolliga contra el que era el segon en la classificació. Ha sigut un duel on els de Ponsarnau han fet un gran treball en totes les facetes del joc. Ara bé, no s'han vist beneficiats per un arbitratge que ha marcat diversos trams del partit.

El València Basket i el CSKA de Moscou arribaven al duel amb baixes importants. En l'equip taronja, Fernando San Emeterio per Covid-19 i Guillem Vives i Joan Sastre per lesió. Pel que fa als d'Itoudis, no han jugat a la Fonteta tres homes claus, el pivot Milutinov, que és baixa per a tota la temporada, Clyburn i Shengelia.

L'equip rus s'ha posat per davant a l'inici del duel, però els de Ponsarnau han empatat el partit de seguida. Ha sigut un quart molt ajustat en el marcador fins a la meitat, però el València Basket ha sabut aprofitar les mancances dels d'Itoudis en la pintura i s'han posat per davant amb la bona direcció del base taronja Martin Hermansson. Aquest quart ha acabat amb un triple final de Klemen Prepelic, que ha allargat l'avantatge taronja fins a un resultat de 25-17.

Els de Ponsarnau han continuat incrementant la diferència i s'han posat 13 punts per davant en els primers compassos del segon quart. Això ha fet que el tècnic de l'equip rus demanara temps mort. Hermansson ha continuat fent una actuació destacada en el València Basket, que ha rebut la resposta del base de l'equip rival, Mike James. El taronja Klemen Prepelic ha encistellat dos triples seguits i ha tingut la rèplica dels russos, amb un parcial de 0-6 liderat per Bolomboy. El CSKA s'ha reenganxat al partit i, aprofitant les errades de l'equip taronja en atac, s'ha situat a quatre punts dels valencians. S'ha arribat al descans amb 47-43 en el marcador.

A la represa s'ha acurtat la distància de l'equip rus, amb l'actuació destacada d'una de les peces clau de l'equip, el base Mike James, amb 21 punts anotats fins a aquest moment del partit. Ha augmentat la duresa del duel i, a la meitat del tercer quart, el CSKA ha empatat i s'ha posat per davant posteriorment amb les cistelles d'Antonov i Strelnieks. L'entrenador taronja, Jaume Ponsarnau, ha demanat temps mort i s'ha dirigit als àrbitres per mostrar la disconformitat amb diverses de les accions xiulades. El València Basket ha aconseguit refer-se, ha agafat el ritme del partit amb un triple de Prepelic i els locals s'han situat un punt per davant. Aquest últim i ajustat quart ha conclòs amb resultat de 64-63

Començava l'últim i decisiu temps, on ha tornat a destacar Klemen Prepelic en l'equip taronja. El seu cinqué triple en el partit i el bon treball conjunt en la defensa han ampliat l'avantatge dels de Ponsarnau, que s'han situat 7 per damunt en el marcador en els primers tres minuts de l'últim quart. La resposta de l'equip rus no s'ha fet esperar, amb els llançaments de Strelnieks, Voigtmann i Mike James, que han empatat el partit a tres minuts del final. Un triple de Labeyrie ha tornat a posar els valencians per davant, però la igualtat ha tornat a un minut per a la finalització. Amb empat a 84, el partit se n'ha anat a la prorròga

Començaven els 5 minuts finals del duel, on el CSKA s'ha situat per davant dels valencians, que han continuat lluitant per una necessària victòria que els reenganxara al top 8. Aquesta primera pròrroga ha acabat amb empat a 95, cosa que ha obligat a jugar un segon temps afegit. Es repetia la igualtat entre els dos equips, que s'ha trencat en els últims instants amb cistella taronja, que ha deixat el marcador amb 105-103.