COMUNITAT VALENCIANA NATURA VIVA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Espanya tomba Alemanya i lluitarà per l'or

L'equip de Scariolo ha superat l'amfitrió per 91-96 en una nova demostració de caràcter per a refer-se davant de situacions adverses

Juancho Hernangómez celebra una acció / Alberto Nevado

La selecció espanyola de bàsquet s'ha assegurat, com a mínim, la medalla de plata en l'Eurobasket. L'equip entrenat per Sergio Scariolo ha superat l'amfitrió, Alemanya, per 91-96 en les semifinals i ara lluitarà per l'or en la final de diumenge contra França.

Ni les més de 14.000 persones que han omplit el Mercedes-Benz Arena de Berlín, ni l'exhibició del base Dennis Schroeder (30 punts i 8 assistències) han pogut amb una Espanya coral, dirigida magistralment per Scariolo en la banqueta, en què han destacat Lorenzo Brown (29 punts i 6 assistències), Alberto Díaz (+25 amb ell en el camp) i els germans Hernangómez.

La selecció espanyola no s'ha deixat intimidar per l'ambient en contra en terres alemanyes i ha aconseguit acabar el primer quart per davant en el marcador (24-27). Però els locals no s'han rendit i en un minut i mig li han endossat als de Scariolo un parcial de 14-0 per a capgirar el marcador i anar-se'n als vestidors amb un avantatge de cinc punts (51-46).

En la represa, Alemanya ha començat amb un 4-0, però Espanya, liderada per Brown, ha aconseguit un parcial de 2-15 per a tornar a avançar-se. L'equip local ha reaccionat al colp i ha tornat a aconseguir una renda de 10 punts (71-61) a pocs minuts perquè acabara el tercer període. La selecció espanyola ha entrat millor a l'últim quart. Alberto Díaz, en defensa, i l'omnipresent Lorenzo Brown han liderat la reacció (77-77). La defensa d'Espanya ha ofegat l'atac alemany i Lorenzo Brown des de la línia de tirs lliures ha posat la màxima a 36 segons per al final (80-88). Ja no quedava temps per a més, encara que Alemanya ho ha intentat fins al final. Quan ningú comptava amb ells, Espanya jugarà una nova final.