T’atreviries a demanar una paella d’hamburguesa de formatge i bacon?
Els germans Franco triomfen amb receptes arriscades en el seu restaurant de Miami
La influencer AquíSandra és una espanyola que viu als Estats Units i ha fet viral un vídeo tastant una paella d’hamburguesa de formatge i bacon. La tiktoker advertia: “No em cancel·leu, la idea no és meua. Només la vull tastar, perquè la veritat és que té molt bona pinta”.
Superada la primera impressió d’estupor, l’equip de Tàp Zàping es decideix a contactar amb els artífexs d’aquesta fantasia.
Es tracta dels germans Franco, Daniel i Quique, dos madrilenys que regenten el restaurant Don Enrique a Miami. Àlex Blanquer els ha donat l’enhorabona pel vídeo de la paella d’hamburguesa que s’ha fet viral. “Va ser inesperat arran del vídeo de Sandra, i hem viscut un tsunami de telefonades amb floretes, amb no tantes floretes...”
Entre les paelles que tenen en la carta podem trobar plats tradicionals, com paella marinera, arròs del senyoret, arròs negre i, fins i tot, fideuà; però també preparen paelles més originals o experimentals, que denominen paelles del nou món, entre les quals destaquen la paella de cheese burguer, paella de costelles a la barbacoa, arròs d’alites de pollastre picant…
Contràriament al que puga semblar, asseguren que el que triomfa més entre el públic americà és l’arròs tradicional i una especialitat pròpia d’arròs amb guisat de cua de bou i carxofes fumades. “Ens hem fet virals amb la paella de cheese burguer, però tenim una carta on procurem respectar les arrels de la cuina espanyola i, per exemple, apostem pel dit baix d’arròs en la paella”.
Lluís Cascant els pregunta si pensen que els valencians som massa talibans amb la paella. “La nostra intenció en arrancar el restaurant era oferir cuina tradicional espanyola, però Miami és una mescla de cultures i nacionalitats i vam decidir que havíem d’obrir el menú per a adaptar-nos a tota la població”.
Korah pregunta als germans cuiners quines són les pròximes incorporacions en arrossos que tenen en ment “Com que està entrant molta població hindú, estem preparant un arròs amb curri, i també un arròs tailandés, picant i amb tot el que porta normalment un wok”.
L’equip de Tàp Zàping augura molts èxits als germans cuiners per la seua capacitat d’experimentar: “A nosaltres ens han criticat molt per anomenar paella els plats que fem, però en realitat la paella és molt pareguda a un wok: la paella és el recipient, però dins pots posar el que se t’ocórrega”.
Per a aprofitar la fama inesperada que han guanyat aquests dies, han animat tot el món a participar en un concurs que estan organitzant en les seues xarxes socials: el premi, viatjar a Miami a visitar el seu restaurant i tastar en persona alguns dels seus revolucionaris plats.
Més llegit
-
L'Aemet eleva a roig l'avís per pluges intenses i tempestes al litoral de València per a este diumenge
-
L'alcalde d'Almussafes dimitix dels càrrecs en el PSPV-PSOE per les dos denúncies d'assetjament laboral i sexual
-
Pluges generals i molt fortes. AVÍS ROIG ACTIU
-
La resurrecció haurà d'esperar (2-1)
-
Els pescadors valencians podran treballar 143 dies en el 2026 en compte dels 9,7 que proposava inicialment Brussel·les
-
Protecció Civil envia un ES-Alert per risc d’inundacions al litoral nord i sud de València
Més vist
Més escoltat
-
12.12.2025 | 90 minuts
-
12.12.2025 | Carlos Civera presenta '4 historias al piano: las baladas de Chopin'
-
12.12.2025 | TERRA DE BOUS
-
12.12.2025 | Les notícies del migdia
-
12.12.2025 | ContrÀpunt
-
12.12.2025 | "El més viral", amb Fran Sevilla | L’aplaudit discurs de Nerea Pérez de las Heras en els Premis Ídolo