Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Per què no ha pogut evitar les llàgrimes Ainhoa Arteta en cantar l’himne de la Coronació?

La soprano es troba a València per a gravar una nova cantata dedicada a la Mare de Déu dels Desemparats.

Ainhoa Arteta visita la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats / À Punt Mèdia
15 de febrer 2023 - 20:43

La soprano Ainhoa Arteta ha visitat la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats, on l’han rebuda les veus de l’Escolania. La cantant s’ha emocionat fins a les llàgrimes i ha volgut afegir-se per a cantar l’Himne de la Coronació amb els escolans.

“Vull contar una història que no la sap ningú”, ha explicat la cantant, sobre el vincle que té amb la patrona de València. “El meu fill té molt a veure amb València i amb el centre IVI, i la doctora que em va tractar em va proposar que aprofitara que estava a la ciutat per a vindre a la basílica a resar a la mare de Déu, i així ho vaig fer i ara el meu fill té ja tretze anys”’.

Ainhoa Arteta s'emociona a la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats / À Punt Mèdia

La soprano es troba a València per a gravar una nova obra dedicada a la Mare de Déu dels Desemparats, com a commemoració dels cent anys de l’aniversari de la seua coronació i el cinquanté aniversari de la ronda de les estudiantines. Es tracta de la cantata ‘Eixos teus ulls’, que ha compost el músic Rodolfo Bada, basant-se en el text de la ‘Salve’.

Rodolfo Bada, compositor de la cantata 'Eixos teus ulls’ / À Punt Mèdia

“Ha sigut un honor i un plaer compartir aquest projecte amb Ainhoa”, assegura el compositor. “Hem aprés molt d’ella, perquè és una gran professional i s’adapta de seguida i, a més, sap el que significa la Mare de Déu pels valencians i estic segur que això ha condicionat la seua decisió d’acceptar”.

Encara que la cantata no té data d’estrena, sabem que també participen en la gravació l’orquestra de cambra del Palau de les Arts, l’Orfeó Infantil Valencià, l’estudiantina de Dret de la Universitat de València i el productor musical Nacho Mañó, de Presuntos Implicados.

“Estic encantat d’haver fet una obra que haja pogut ser acceptada pels meus companys, pels músics, per la basílica i, finalment, també per Ainhoa Arteta”, confessa amb orgull Rodolfo Bada.

Ainhoa Arteta canta amb l'Escolania / À Punt Mèdia

“Qui m’hauria dit a mi que després de tants anys que vaig vindre a resar-li, podria cantar-li un himne nou, fet ‘ex professo’ per a ella —a més, és preciós i té una melodia meravellosa—, i integrar-me més encara en el poble valencià, un poble que adore i que estime molt”, així d’emocionada es mostrava la soprano en sentir els infants de l’Escolania i cantar amb ells a la Mare de Déu dels Desemparats.