Directes
Ara en la televisió
ALTA TENSIÓ
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR
Podríem fer-ho millor: streaming

Què és el k-drama?

Sonia López explica en 'Plis-play' les claus per entendre la sèries coreanes

Sonia López ens dona claus per a entendre el drama coreà en 'Plis-play'
16 de maig 2021 - 09:34

Un k-drama o drama coreà (한국드라마 Hanguk Deurama) és una sèrie de televisió produïda a Corea del Sud. Aquestes sèries es van començar a emetre a la dècada dels 60, i a partir dels 90 i principis dels 2000 va començar a popularitzar-se a escala global. Normalment els drames coreans no tenen més d’una temporada, que pot incloure entre 10 o 50 capítols. Es coneix com a "onada coreana" l’èxit que han aconseguit aquestes sèries internacionalment, que hui dia es poden trobar fàcilment en plataformes en streaming com Netflix o la dedicada exclusivament a sèries asiàtiques Rakuten Viki.

Els gèneres dels drames coreans són ben variats: des del romàntic, fins al policíac o fantàstic. La diferència respecte de les sèries occidentals és que sovint els gèneres es mesclen indiscriminadament, cosa que ens pot generar una certa confusió. Per això en la seua introducció al drama coreà, Sonia López, presentadora d’informatius i experta en xarxes d’À Punt, dona alguns consells per a entrar en aquest format.

Si vols veure més continguts de cultura digital en valencià, mira Plis-play en a la carta en el nostre web o en el canal de YouTube del programa.