‘Zoom’ dona veu a les denúncies del camp
El programa d’investigació d'À Punt analitza les reivindicacions i mobilitzacions dels agricultors en la seua lluita perquè es complisca la llei de la cadena alimentària
El sector agrari espanyol està ja fart. Els agricultors de tot Espanya han alçat la veu en una sèrie de protestes i manifestacions. Zoom, el programa d’investigació d’À Punt, analitza quines són les seues reivindicacions. Després de les demandes fetes pels agricultors europeus, els espanyols han iniciat una sèrie de mobilitzacions amb talls a les carreteres, diverses tractorades i queixes davant de les portes de supermercats. Què tenen en comú els agricultors de tants països del món? Per què s'estan estenent les marxes de tots els professionals del sector pel continent?
Els agricultors consideren que s'està incomplint sistemàticament la llei de la cadena alimentària, la qual cosa impedeix que aconseguisquen uns preus que els permeten cobrir els costos de producció. Quina és la diferència entre el preu que se li paga a l'agricultor i el que paga el consumidor en el mercat? Quant encareixen els productes del camp a taula?
Segons dades de la COAG, les llimes, per exemple, es disparen fins a un 800%. El consumidor paga dos euros, però l'agricultor només rep 23 cèntims. Qui es queda amb els guanys dels agricultors?
Una de les seues peticions és que tots els països complisquen les mateixes normes quant a l'ús de fitosanitaris i altres pràctiques de competència deslleial. El programa produït per Secuoya Studios per a À Punt, i presentat per Jose Sáez, analitza com afectaria la reducció de fitosanitaris tant al camp com als consumidors. Què passaria en el planeta si no es reduïren els pesticides?
A més, al sector li toca de ple el canvi climàtic i la sequera, la qual cosa provoca que l'abandó dels camps no pare. Quin és el futur del camp? Si no produeixen, què menjarem?
En el programa del dilluns 4 de març, a les 22:00 hores, els espectadors seran testimonis del malestar dels agricultors i coneixeran, de mà dels seus protagonistes, els principals sindicats agrícoles, empreses fitosanitàries i els responsables polítics, el motiu pel qual el camp ha dit prou.
Més llegit
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Moren tres banyistes d'edat avançada a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Laura Morell, sobre la llei Bolaños: “La reforma només pretén el control des de dins del poder judicial”
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
30.06.2025 | A la fresca
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
27.06.2025 | L'estiu 'A la fresca' amb Eduard Forés i Maria Fuster
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part