‘Valencians al món’ viatja a la costa de Croàcia, un paradís mediterrani per explorar
El programa més viatger de les nits de dimecres d’À Punt recorrerà la costa croata, coneguda per les platges d'aigua cristal·lina, ciutats històriques com Dubrovnik i Split i els seus encantadors pobles pesquers.
Aquest dimecres 24 de maig, a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món ens trasllada, amb la reportera Cristina Orts, a una de les destinacions més turístiques d’Europa.
Rosa Mascarell, de Gandia, fa trenta anys que viu a Dubrovnik. És periodista, però està vinculada al turisme i, ara, és dedica a fer de guia turística. Quedarem amb ella al port de Dubrovnik i, després, ens endinsarem en els carrerons d’aquesta ciutat emmurallada per a fer un passeig i saber un poc de la seua fascinant història. Més tard, ens tirarem en tirolina a DU The Wire i ens traslladarem al poble de Ston, on navegarem per a conéixer el lloc on creixen les famoses ostres de la localitat i, a més a més, les tastarem. També visitarem la muralla més extensa del món després de la de la Xina, de quasi 7 km. Acabarem a la terrassa del Buza Bar, on, des dels penya-segats, veurem una posta de sol espectacular.
Paco Ramos, de València, fa tres anys que viu a Dubrovnik. És professor i ens trobarem amb ell a la torre Minceta, situada a les muralles de la ciutat. Seguidament, anirem al centre històric, on passejarem per Stradun, el carrer de reunió dels turistes. Ací, s’hi poden comprar des de camisetes de futbol fins a joies i souvenirs. Per últim, acabarem a la platja de Banje, on coneixerem la parella de Paco.
Soledad Blasco, de Torrevella, fa vint anys que viu a Zvekovica, a la regió de Konavle, a només 20 km de Dubrovnik. Anirem a un restaurant on menjarem peka, un dels plats tradicionals de la regió de Dalmàcia. Més tard, anirem a la casa de Soledad, on ens elaborarà unes postres delicioses. Finalment, ballarem una dansa tradicional que data del segle XVIII.
Mireia i Álex Cavero són dos germans d’Aldaia i fa un any i sis mesos que viuen a Split. Mireia treballa en una agència de tours i Álex estudia Arquitectura amb una beca Erasmus. Quedarem amb ells al mercat de la ciutat, on passejarem pel centre històric, i aprendrem croata preguntant els vianants. A la platja de Bacvice, jugarem al picigin, un joc de pilota tradicional. Després, visitarem el Vestíbul, l’entrada als antics apartaments imperials. Acabarem al parc Marjan.
Lorena Bernuz, d’Aldaia, estudia Turisme amb una beca Erasmus i fa set mesos que viu a Split. Ens trobarem amb ella a la famosa estàtua de Grgur Ninski i, després, visitarem el palau de Dioclecià. Acabarem al carrer més estret de la ciutat, conegut com Pusti me da prodjem (‘deixa’m passar’, en valencià), i allí coneixerem la seua germana.
La costa croata de l'Adriàtic, una joia per al turisme nàutic
Croàcia és una destinació turística de somni per als amants del turisme nàutic gràcies a la seua impressionant costa adriàtica, el seu clima mediterrani i l’excel·lent infraestructura. La costa croata compta amb aigües cristal·lines, platges impressionants i una gran quantitat de badies protegides, la qual cosa la fa ideal per a la navegació.
Croàcia compta, a més, amb una gran quantitat d'illes i cadascuna d’aquestes té la seua pròpia personalitat i atractiu turístic. A les illes croates, hi ha de tot: des de platges tranquil·les fins a pintorescos pobles pesquers. La infraestructura per a la navegació, d’una altra banda, és excel·lent i és que hi ha nombrosos ports esportius i marines que ofereixen serveis d'alta qualitat.
La navegació a Croàcia és segura, gràcies a una xarxa de rutes marítimes ben desenvolupada i a les condicions climàtiques tan favorables que té. A més, s’hi pot fer una gran varietat d'activitats aquàtiques, com ara busseig, esquí aquàtic i surf de vela i de rem.
Més llegit
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Moren tres banyistes d'edat avançada a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Laura Morell, sobre la llei Bolaños: “La reforma només pretén el control des de dins del poder judicial”
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
30.06.2025 | A la fresca
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
27.06.2025 | L'estiu 'A la fresca' amb Eduard Forés i Maria Fuster
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part