Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Tacos de llagostins

Fàcil
2 hores
4 persones

Un toc mexicà

Tacos de llagostins
27 de desembre 2022 - 19:59
  • Tacos o coquetes de blat 100% integral 
  • Llagostins cuits 
  • 1 pimentó roig
  • 1 pimentó verd
  • 1 llanda de dacsa
  • 1 paquet de quicos
  • 1 ceba roja
  • 1 alvocat
  • 1 tomaca
  • 1 llima
  • 1 vitet roig coent
  • Celiandre fresc
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Fem una crema amb l’alvocat, oli, sal, llima i pebre.
  2. La reservem dins d’una mànega pastissera.
  3. Tallem els pimentons, la tomaca i la ceba.
  4. Hi afegim la dacsa, el vitet, el celiandre i ho amanim bé.
  5. Piquem els quicos i pelem els llagostins.
  6. Calfem els tacos o les coquetes i els farcim amb les verdures i els llagostins, o disposem el farcit per damunt.
  7. Ho servim amb la crema d’alvocat i la pols de quicos.

Nutrició: el marisc

És un dels elements indispensables a les cases per Nadal. Principalment, tenim crustacis (cos articulat cobert per una corfa exterior) i mol·luscos (closques i petxines, encara que els cefalòpodes es consideren també mol·luscos).

Hi ha diferències nutricionals entre unes espècies i altres, però, en general, el marisc és beneficiós en qualsevol dieta equilibrada, perquè presenta nutrients similars als del peix blanc. Té un alt contingut de vitamines (E, A, àcid fòlic) i minerals beneficiosos per a l'organisme (iode, magnesi, potassi, sodi). Entre els minerals que aporta, destaca el ferro. A més, és ric en àcids grassos poliinsaturats, que aporten beneficis per a la salut i contrarresten l'efecte del seu percentatge de colesterol. Generalment, presenta un baix nivell calòric i es considera un aliment assaciant per ser ric en proteïna. També és ric en sodi, per la qual cosa els hipertensos han de consumir-ne amb moderació. En este cas, es recomana més el consum de marisc fresc, perquè presenta un menor contingut de sodi que el congelat.

Receptes del món Receptes fàcils Receptes de Nadal