Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Blat picat

Fàcil
2 hores
4 persones

“A l’era, el blat, i el ramat, al prat”

Blat picat
23 d'octubre 2022 - 23:59
  • 500 g de blat picat
  • 250 g de fesols pintats
  • 250 g de costelles de porc
  • 500 g de cua de porc
  • 250 g d’orella de porc
  • 1 manoll de penques
  • 2 naps
  • 1 ceba
  • 2 tomaques
  • Pebre roig
  • Safrà
  • Aigua
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Posem a coure els fesols.
  2. Hi afegim la carn de porc trossejada i que alce el bull.
  3. Hi agreguem les penques i els naps trossejats.
  4. Hi incorporem el blat picat i ho deixem coure a foc lent.
  5. Sofregim la ceba i li afegim la tomaca, pebre roig i safrà.
  6. Incorporem el sofregit al perol i ho deixem acabar de coure.

Nutrició: el blat

El blat pareix que haja agafat mala fama, però totalment immerescuda. Conté gluten, que pot afectar d’alguna manera un 1% o 2% de la població (sumant celíacs, intolerants i al·lèrgics), però els seus beneficis són moltíssims, sobretot si es consumeix integral. Els seus carbohidrats de lenta absorció fan que es mantinguen baixos els nivells de glucosa en sang. Alt contingut en ferro, potassi i fòsfor.

No és fàcil trobar a la venda el blat ja picat. Este pot ser l'inconvenient més gran que hi ha per a cuinar la recepta, per això tal vegada s’està perdent. Potser trobem algun comerç que el pique, o al mercat d’algun dels pobles on hi ha tradició. Així que s’ha de picar a casa, que no suposa cap problema si no és molta quantitat.

Receptes amb carn