Xefs per un dia: la cuina com a eina d’inclusió
Un grup de xiquets i xiquetes de l’associació Down València gaudeix de la cuina amb cinc xefs valencians amb estrela Michelin
Menuts i menudes de l'associació Down València s'han convertit en xefs per un dia gràcies a un taller especial de cuina dirigit per Ricard Camarena. L'experiència, organitzada per Chefs for Children, ha ajudat els xiquets i xiquetes a descobrir aliments, textures i gustos, amb cinc xefs valencians amb estrela Michelin com a mestres.
Un equip d'À Punt Notícies els ha acompanyat durant la jornada, en què han gaudit d'un bon berenar, s'han fet les fotos de família i per fi han entrat al taller de cuina, on han preparat un timbal d'alvocat amb tomaques i cítrics. "M'encanta perquè gaudeixen molt, són molt agraïts", ha assegurat Camarena mentre ajudava els xiquets amb les seues creacions.
"És un llenguatge transversal que parla de tècniques, de sabors, d'ingredients de temporada", ha explicat el xef Kiko Moya. A més, "és una activitat que els estimula i els fa formar part d'allò que els agrada, com és la cuina", segons ha contat Pilar Candil, directora de Chefs for Children.
Mateo Sansegundo García, director de Down València, ha assegurat que aquesta experiència no finalitza amb l'activitat del restaurant, ja que el pròxim projecte serà organitzar una food truck perquè "els xics i xiques hi puguen treballar".
Més llegit
-
L'N-332, tallada en els dos sentits a Gandia, pel xoc d'una grua contra un pont, que haurà de ser demolit
-
À Punt oferix a la jutgessa els bruts de càmera de la dana i els entregarà quan els requerisquen
-
Pedro Sánchez anuncia una llei per a baixar ràtios i hores lectives del professorat
-
Quatre dies més de calor
-
La Generalitat destinarà un nou paquet d'ajudes, de 35 milions, per a les famílies afectades per la dana
-
El nou pla d'inversions d'Aena que s'anuncia este dijous impulsarà les ampliacions dels aeroports d’Alacant i València