Els vinicultors de Castelló volen convertir-se en denominació d'origen
Aquest reconeixement suposarà un salt qualitatiu a l'hora d'exportar, però també els igualarà amb els vins d'Alacant o de València
A Castelló de la Plana se celebra aquests dies la fira Vindicas, amb 50 cellers de tota Espanya i 500 referències de vins. A les portes de tancar una campanya amb un 10% menys de producció, a causa de la meteorologia adversa, els vinicultors de Castelló esperen aconseguir la denominació d'origen (DO) abans que acabe l’any.
Juan Carlos Padia, president de la IGP Vins de Castelló, declara que “en un període breu de temps, no més de dos anys, esperem ser DO Vins de Castelló”, el màxim reconeixement dels vins.
D’altra banda, Vicent Martínez, distribuïdor de vi, afirma que aquest reconeixement “aportarà estabilitat i que els bodeguers es posen les piles per a fer les coses millor”.
Obtenir la denominació d’origen suposarà un salt qualitatiu a l'hora d'exportar, però també els igualarà amb els vins d'Alacant o de València.
Més llegit
-
Reobrin les carreteres de l'interior nord afectades per la neu
-
El gran sopar de la nit de Nadal: una tradició castellana que va arribar amb la televisió
-
Cúmul d'incendis l'endemà de Nadal: tres declarats en vivendes a l'Horta Sud i Albaida en les últimes hores
-
El dia de Nadal deixa més de 200 l/m² en punts de la Marina i la Safor
-
Avís taronja per pluges de fins a 100 l/m² al litoral nord d’Alacant i sud de València
-
Detenen un jove per agredir sexualment una dona mentre esperava el tramvia a València
Més vist
Més escoltat
-
25.12.2025 | L'hora de la cultura
-
26.12.2025 | "Festes", amb Pepa Gómez | Plans per a gaudir del Nadal a la Comunitat Valenciana
-
26.12.2025 | Les notícies del migdia
-
25.12.2025 | Amunt i avall | Primera Part
-
26.12.2025 | Les notícies del matí
-
24.12.2025 | "Viatges", amb Clara Estrems | Com se celebra el Nadal arreu del món