Els vinicultors de Castelló volen convertir-se en denominació d'origen
Aquest reconeixement suposarà un salt qualitatiu a l'hora d'exportar, però també els igualarà amb els vins d'Alacant o de València
A Castelló de la Plana se celebra aquests dies la fira Vindicas, amb 50 cellers de tota Espanya i 500 referències de vins. A les portes de tancar una campanya amb un 10% menys de producció, a causa de la meteorologia adversa, els vinicultors de Castelló esperen aconseguir la denominació d'origen (DO) abans que acabe l’any.
Juan Carlos Padia, president de la IGP Vins de Castelló, declara que “en un període breu de temps, no més de dos anys, esperem ser DO Vins de Castelló”, el màxim reconeixement dels vins.
D’altra banda, Vicent Martínez, distribuïdor de vi, afirma que aquest reconeixement “aportarà estabilitat i que els bodeguers es posen les piles per a fer les coses millor”.
Obtenir la denominació d’origen suposarà un salt qualitatiu a l'hora d'exportar, però també els igualarà amb els vins d'Alacant o de València.
Més llegit
-
La Guàrdia Civil no descarta l'aparició de més cadàvers després dels cinc trobats en aigües de Sagunt, Cullera i Castelló de la Plana
-
La dana agrana les comarques del nord de València i de Castelló
-
València desallotja platges i tanca parcs i cementeris per l'alerta de pluja
-
Atenen una dona amb parada cardíaca després de rebre l'impacte d'un llamp a la Marina
-
La Generalitat activa un pla de xoc per frenar la superpoblació de senglars, que afecta el 80% dels municipis i causa 800 accidents a l’any
-
L'Aemet eleva l'alerta per pluges a nivell roig a Terol i Lleida