Els vinicultors de Castelló volen convertir-se en denominació d'origen
Aquest reconeixement suposarà un salt qualitatiu a l'hora d'exportar, però també els igualarà amb els vins d'Alacant o de València
A Castelló de la Plana se celebra aquests dies la fira Vindicas, amb 50 cellers de tota Espanya i 500 referències de vins. A les portes de tancar una campanya amb un 10% menys de producció, a causa de la meteorologia adversa, els vinicultors de Castelló esperen aconseguir la denominació d'origen (DO) abans que acabe l’any.
Juan Carlos Padia, president de la IGP Vins de Castelló, declara que “en un període breu de temps, no més de dos anys, esperem ser DO Vins de Castelló”, el màxim reconeixement dels vins.
D’altra banda, Vicent Martínez, distribuïdor de vi, afirma que aquest reconeixement “aportarà estabilitat i que els bodeguers es posen les piles per a fer les coses millor”.
Obtenir la denominació d’origen suposarà un salt qualitatiu a l'hora d'exportar, però també els igualarà amb els vins d'Alacant o de València.
Més llegit
-
L'N-332, tallada en els dos sentits a Gandia, pel xoc d'una grua contra un pont, que haurà de ser demolit
-
À Punt oferix a la jutgessa els bruts de càmera de la dana i els entregarà quan els requerisquen
-
Dijous assolellat amb temperatures inusualment altes a l'interior
-
Quatre dies més de calor
-
Pedro Sánchez anuncia una llei per a baixar ràtios i hores lectives del professorat
-
La Generalitat destinarà un nou paquet d'ajudes, de 35 milions, per a les famílies afectades per la dana