Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

València capital del comerç just

Més de dos milions de persones de països pobres de Sud-america, Àfrica i Àsia treballen directament en el comerç just

Paradeta de comerç just a la plaça de l'Ajuntament de València / Raúl Vidal

València acull l'acte final de les celebracions del Dia Mundial del Comerç Just a la Comunitat Valenciana. A la plaça de l'Ajuntament nombroses firmes valencianes i nacionals que treballen en el sector, ofereixen productes alimentaris de xocolate, dolços i café amb el segell que certifica que en la seua elaboració s'acompleixen els drets laborals i el dret a la infancia.

Les dades del comerç just

A través d'este comerç es vénen a Espanya productes de 242 organitzacions , la majoria cooperatives i associacions, de més de 40 països de tot el món. Destaquen el cacau de la República Dominicana i Costa de Marfil, el café del Perú, Uganda, Etiòpia i Tanzània, el sucre de Filipines i el tèxtil de l'Índia. A Espanya, este tipus de consum va registrar una facturació de 40,05 milions d'euros l'any2016, això representa un increment del 15% respecte a l'any anterior. Més de 2.600 persones son voluntàries en les organitzacions del comerç just a tot Espanya.

Quin impacte té comprar productes de comerç just?

Optar pel comerç just és contribuir de forma efectiva a la cooperació per al desenvolupament. S'assegura que pobles i comunitats de països empobrits tinguen l'oportunitat de viure amb dignitat a través del seu treball. Com a exemple, la coordindora valenciana ONGD ha tret el seus comptes. Assegura que si cada valencià consumira només un paquet de café mensual, cada any es contribuiria a que 60.000 productors visqueren amb dignitat.

Més tallers lúdics i música

Al llarg de la jornada es realitzen tallers, jocs cooperatius, i dansa en família. També a la vesprada hi ha actuacions del mag Darío Piera, el circ de Spinish i la batucada de Borumbaia.

València