Un panettone amb sobrassada i tòfona? A la venda en una pastisseria de Castelló de la Plana
Fa anys que el dolç d'origen italià s'ha fet un lloc entre torrons o massapans i ja el farceixen amb xocolate, torró d'ametla o figues confitades
El panettone s'ha fet un lloc entre els dolços nadalencs i ho fa cada volta amb més versions. La pastisseria Blanch, a Castelló de la Plana n'han proposat un de salat, amb sobrassada i tòfona dels Ports, i ha sigut tot un èxit.
És la idea del pastisser Antonio García amb un carnisser del Forcall, i junts han reinventat la recepta d’aquestes postres originàries de Milà. “No queda ni dolç ni salat. Fa molt bona combinació”, assegura García.
El recomanen com a entrant i ja hi ha restaurants que el serveixen amb anxoves. El que no canvia és la base. Una bona massa mare i molta dedicació: tres dies per a fer-los i moltes hores penjats cap per avall per a aconseguir la seua forma típica.
Els clients de la pastisseria l'han rebut amb curiositat, però pocs s'han resistit a provar-lo i les vendes s'han disparat arreu d'Espanya. Fa anys que el panettone s'ha fet un lloc entre torrons o massapans i ja el farceixen amb xocolate, torró d'ametla o figues confitades.
En la pastisseria Blanch reivindiquen el panettone artesà, ja que només enguany se'n serviran més de 2.000. Dolç, o ara salat, aquestes postres cada Nadal ens conquisten més el paladar.
Més llegit
-
Emergències declara la Situació 1 del Pla Especial d'Inundacions en tota la Comunitat Valenciana per l'episodi de fortes pluges
-
Avís taronja a Castelló, sud de València i nord i interior d'Alacant, amb acumulats de 120 l/m² en sis hores
-
Un mort i cinc ferits en un accident de trànsit a la CV-21, a l'Alcora
-
Descobrixen una finca amb actes taurins il·legals després que una vaqueta escape i talle l’AP-7
-
Mor un home de 74 anys després de fer submarinisme a les illes Columbretes
-
Dimarts continuaran les tempestes i pluges localment fortes