Directes
Ara en la televisió
CENTENARI CORONACIÓ MARE DE DÉU DEL LLEDÓ
Ara en la ràdio
EL RALL. MILLORS MOMENTS T6
Gran Fons Internacional València de ciclisme

Un panettone amb sobrassada i tòfona? A la venda en una pastisseria de Castelló de la Plana

Fa anys que el dolç d'origen italià s'ha fet un lloc entre torrons o massapans i ja el farceixen amb xocolate, torró d'ametla o figues confitades

Un panettone amb sobrassada i tòfona? A la venda en una pastisseria de Castelló de la Plana / À Punt NTC

El panettone s'ha fet un lloc entre els dolços nadalencs i ho fa cada volta amb més versions. La pastisseria Blanch, a Castelló de la Plana n'han proposat un de salat, amb sobrassada i tòfona dels Ports, i ha sigut tot un èxit. 

És la idea del pastisser Antonio García amb un carnisser del Forcall, i junts han reinventat la recepta d’aquestes postres originàries de Milà. “No queda ni dolç ni salat. Fa molt bona combinació”, assegura García.  

El recomanen com a entrant i ja hi ha restaurants que el serveixen amb anxoves. El que no canvia és la base. Una bona massa mare i molta dedicació: tres dies per a fer-los i moltes hores penjats cap per avall per a aconseguir la seua forma típica. 

Els clients de la pastisseria l'han rebut amb curiositat, però pocs s'han resistit a provar-lo i les vendes s'han disparat arreu d'Espanya. Fa anys que el panettone s'ha fet un lloc entre torrons o massapans i ja el farceixen amb xocolate, torró d'ametla o figues confitades. 

En la pastisseria Blanch reivindiquen el panettone artesà, ja que només enguany se'n serviran més de 2.000. Dolç, o ara salat, aquestes postres cada Nadal ens conquisten més el paladar.

la Plana Alta