La tòfona d'Andilla, l’ingredient estrela del IV Concurs Gastronòmic de València
Aquesta tòfona dels Serrans té un aroma característic i un preu extraordinari
La tòfona d'Andilla (Serrans) és aquest dilluns l'estrela a l'edifici Veles e Vents de València. D'aroma i preus extraordinaris, és l'ingredient bàsic per a cinc creacions d'alta cuina en el IV Concurs Gastronòmic d'aquesta tòfona dels Serrans.
Trenta anys després de començar el cultiu d’aquesta espècie i ja es veuen els resultats. La tòfona d’Andilla és una autèntica peça d’alta cuina i això és el que se celebra en el concurs. L’ingredient val o bé cru per a ratllar-lo al final de l’elaboració, com el d’una recepta de presa de porc ibèric amb una crema trufada, o bé per a aromatitzar l’ingredient, com el royal de tòfona amb foie.
Tal com explica als micròfons d’À Punt l’agent de desenvolupament Maite Esteban, el cultiu del producte intenta buscar un model d’economia sostenible i serveix de reclam del turisme, que visita la comarca i posa en valor els productes de la terra.
Esteban també ha explicat a què es deu l’aroma tan característic de la tòfona. Assegura que és del punt en què es troba la localitat, on xoquen els corrents del Mediterrani i de l’Atlàntic.
Més llegit
-
Avís groc per temperatures altes, vent i granissades en bona part de la Comunitat Valenciana
-
El colp de calor pot matar en hores: així s'ha d'actuar per a evitar-ho
-
L'accident d'un camió carregat d'àcid clorhídric a l'A-7 obliga a confinar durant hores el veïnat d'Alcàsser
-
Detingut a Ontinyent el principal sospitós de la desaparició d'un empresari de Bocairent
-
Francisco Salazar s'aparta de la direcció del PSOE després que diverses dones l'acusen d'assetjament
-
Mor un home a l'hospital després de patir una agressió a Paterna