Directes
Ara en la televisió
LA CUINA DE MORERA
Ara en la ràdio
TERRITORI SONOR (reemissió)

El sistema universitari valencià, el quart millor d'Espanya

Les universitats públiques encapçalen la generació de coneixement i les privades lideren la inserció laboral, segons l'U-Rànquing 2020.

Imatge d'arxiu de la Universitat Politècnica de València / UP

El sistema universitari de la Comunitat Valenciana és el quart en rendiment acadèmic d'Espanya, segons recull la huitena edició de l'U-Rànquing de la Fundació BBVA i l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE), que analitza 70 universitats públiques i privades espanyoles.

La llista torna a situar la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona en el primer lloc de la classificació global. La segueixen la Universitat Carlos III de Madrid, l'Autònoma de Barcelona i les politècniques de Catalunya i de València. La Universitat Miguel Hernández d'Elx i la Universitat de València ocupen l'11é lloc, mentre que la Universitat d'Alacant i la Jaume I de Castelló, el 19é.

Les universitats públiques encapçalen la generació de coneixement i les deu universitats amb millor rendiment en investigació i innovació són públiques. Per la seua banda, les privades lideren resultats docents i inserció laboral. Així, els estudiants de les universitats privades tenen més percentatge d'inserció laboral que els de les públiques, en concret 4,5 punts més en taxa d'afiliació i 3.500 euros de base mitjana de cotització superior. L'oferta més selectiva de títols amb millor ocupabilitat i la ubicació d'aquests centres privats en ciutats amb més oportunitats laborals determinen aquestes xifres.

No obstant això, les cinc titulacions amb millor inserció són Medicina, Podologia, Òptica i Optometria, Farmàcia i Infermeria, que pertanyen a l'àrea de Salut, en la qual són notables les fortaleses de les universitats públiques. Per contra, tanquen la classificació els estudis de Turisme, Gestió i Administració Pública i Belles Arts.