Saludables, i a quin preu?
Analitzem el menú dels menjadors escolars, en què Educació inverteix 115,7 milions d’euros a l’any.
De primer plat, dues xifres. La primera: un de cada tres xiquets valencians d’entre 2 i 17 anys està fora del seu pes. La segona, la Conselleria d’Educació inverteix cada any 115,7 milions en beques de menjador i funcionament d’aquests espais.
I de postres, tres models. El d’un guru de l’alimentació infantil, Juan Llorca, que cuina en una escola privada; el que apliquen les grans empreses de restauració col·lectiva i, finalment, el d’una empresa menuda que gestiona huit centres de Castelló en què tots els proveïdors són del poble on està ubicada l’escola i que és capaç d’oferir peix fresc dues voltes al mes.
La sobretaula és un titular del Col·legi de Nutricionistes i Dietistes de la Comunitat Valenciana, que proposa inspeccions per sorpresa, com les de treball o seguretat alimentària, per a veure si els menjadors compleixen els criteris saludables.
Més llegit
-
El colp de calor pot matar en hores: així s'ha d'actuar per a evitar-ho
-
Avís groc per temperatures altes, vent i granissades en bona part de la Comunitat Valenciana
-
El PSPV tanca files amb Sánchez i celebra l'ascens de Rebeca Torró en la cúpula de Ferraz
-
Dénia celebra l'inici de les festes majors amb el tradicional 'txupinazo'
-
Tallen el Tram entre Benissa i Teulada per les obres del viaducte de la CV-740
-
Controlat un incendi de vegetació a l'Énova