Saludables, i a quin preu?
Analitzem el menú dels menjadors escolars, en què Educació inverteix 115,7 milions d’euros a l’any.
De primer plat, dues xifres. La primera: un de cada tres xiquets valencians d’entre 2 i 17 anys està fora del seu pes. La segona, la Conselleria d’Educació inverteix cada any 115,7 milions en beques de menjador i funcionament d’aquests espais.
I de postres, tres models. El d’un guru de l’alimentació infantil, Juan Llorca, que cuina en una escola privada; el que apliquen les grans empreses de restauració col·lectiva i, finalment, el d’una empresa menuda que gestiona huit centres de Castelló en què tots els proveïdors són del poble on està ubicada l’escola i que és capaç d’oferir peix fresc dues voltes al mes.
La sobretaula és un titular del Col·legi de Nutricionistes i Dietistes de la Comunitat Valenciana, que proposa inspeccions per sorpresa, com les de treball o seguretat alimentària, per a veure si els menjadors compleixen els criteris saludables.
Més llegit
-
Els propietaris de cotxes desapareguts per la dana hauran de retornar les ajudes si no es resol la situació abans que acabe l’any
-
València suspendrà les classes en centres de zones inundables amb alerta taronja
-
Temperatures d'estiu a mitjan setembre
-
Commoció a Calp per la mort d'un bebé de 20 dies atropellat per un cotxe aparcat que s'ha esgolat carrer avall
-
Se suspén la demolició de les casetes de la platja de Babilònia de Guardamar del Segura
-
Calp decreta tres dies de dol per la mort de dos xiquetes en accidents tràgics