Saludables, i a quin preu?
Analitzem el menú dels menjadors escolars, en què Educació inverteix 115,7 milions d’euros a l’any.
De primer plat, dues xifres. La primera: un de cada tres xiquets valencians d’entre 2 i 17 anys està fora del seu pes. La segona, la Conselleria d’Educació inverteix cada any 115,7 milions en beques de menjador i funcionament d’aquests espais.
I de postres, tres models. El d’un guru de l’alimentació infantil, Juan Llorca, que cuina en una escola privada; el que apliquen les grans empreses de restauració col·lectiva i, finalment, el d’una empresa menuda que gestiona huit centres de Castelló en què tots els proveïdors són del poble on està ubicada l’escola i que és capaç d’oferir peix fresc dues voltes al mes.
La sobretaula és un titular del Col·legi de Nutricionistes i Dietistes de la Comunitat Valenciana, que proposa inspeccions per sorpresa, com les de treball o seguretat alimentària, per a veure si els menjadors compleixen els criteris saludables.
Més llegit
-
S’afona part del sostre dels calabossos de la comissaria de Sapadors, a València
-
L'UPV crea en un camp de mandarines de Llíria la primera planta pilot valenciana que combina agricultura i energia solar
-
La Vuelta a Espanya 2026 tindrà quatre etapes per la Comunitat Valenciana
-
Aspanion alerta que la nova llei de voluntariat posa en risc l'atenció psicosocial dels xiquets amb càncer
-
Un assaig demostra de setze setmanes d'entrenament de força amb bandes elàstiques milloren la salut dels majors
-
Emergències entrega a la jutgessa de la dana l’esborrany de l’ES-Alert que no es va enviar el 29 d’octubre