Projecte europeu per a transformar CO2 d'indústries en combustible per a avions
La investigació, elaborada per la UPV i el CSIC, té com a objectiu reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle.
El projecte europeu eCOCO2 d'investigació permetrà capturar i reciclar el diòxid de carboni que emeten grans indústries, com cimenteres o refineries, i convertir-lo en combustible per a aviació. Un procés de transformació que es realitzarà a més, utilitzant electricitat renovable i vapor d'aigua.
Aquest és l'objectiu de la investigació liderada per un equip de l'Institut de Tecnologia Química, centre impulsat per la Universitat Politècnica de València (UPV) i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).
La posada en marxa del projecte, que es desenvoluparà el pròxims 4 anys i que està finançat pel programa Horitzó 2020, s'emmarca dins del full de ruta de la Unió Europea per a reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle.
El professor d'investigació del CSIC i coordinador del projecte, José Manuel Serra, ha explicat que aquest full de ruta "exigeix reduccions molt dràstiques de les emissions, que van des del 20% per a 2020, el 40% per a 2030 i entre el 80 i 95% per a 2050, en comparació amb els nivells de 1990. A més, estableix un augment de la quota d'energia renovable de fins al 75% d'ací a trenta anys".
La principal novetat resideix en el procés de transformació del CO que és "altament eficient, compacte, flexible i de baix cost". En l'actualitat, la conversió es realitza en diferents etapes i "les tecnologies integrades que utilitzarem permetran realitzar in situ l'electròlisi d'aigua i la producció d'hidrocarburs en un procés d'un sol pas d'eficiència sense precedents", ha manifestat José Manuel Serra.
Més llegit
-
S'entrega l'autor del tiroteig d'Alfafar
-
Dos accidents i una avaria mantenen retencions quilomètriques de l'A-7 fins a mitjan matí
-
El València, golejat, no compareix al Johan
-
Sueca torna a convertir-se hui en l'epicentre de la gastronomia en el 64é Concurs Internacional de Paella Valenciana
-
Sabor Amar Paellas, de Quito, millor paella del món en el concurs internacional de Sueca
-
Mor un home en l'explosió de gas d'un bar de Vallecas, amb almenys 25 ferits