Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

El preu de la fruita de temporada es dispara

Els alts preus motiven canvis d’hàbits a les llars valencianes que posen en perill la nostra salut

La pujada de preus en la fruita de temporada ha motivat canvis de consum / À Punt NTC

El preu de la fruita de temporada s'ha disparat. La pujada generalitzada en els preus de l’electricitat i els carburants, així com l’augment de la demanda de fruita com el meló d’Alger, les cireres o les bresquilles en temporada estival explicarien aquest increment en els preus.

A més, enguany l’oferta de diverses fruites ha quedat reduïda a causa de les inclemències del temps, fet que accentuaria una situació que ha derivat en un canvi d’hàbits de consum de moltes llars valencianes.

Com a conseqüència, s’ha reduït la quantitat de fruita adquirida o es busquen alternatives més econòmiques, com ara la fruita en conserva i la pastisseria industrial. Les veus expertes en nutrició no aproven aquests canvis, perquè poden afectar la nostra salut.

“Si deixem a banda els productes saludables, la qualitat de la nostra alimentació es veurà minvada”, afirma Felipe Baier, dietista i nutricionista. “La pastisseria industrial ofereix aliments molt barats, però nutricionalment poc interessants”.

Malgrat la pujada dels preus, els experts recomanen consumir almenys cinc racions de fruita i verdura cada dia i reduir la ingestió de greixos.

També et pot interessar