El fem orgànic dels contenidors marrons ja és compost que fertilitza l’horta de Campanar, Benimàmet i Paterna
L’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus ha comercialitzat per primera vegada 3.000 tones de fertilitzant.
L’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus (Emtre) ha venut a un agricultor de l’horta de València 3.000 tones del compost produït a partir dels contenidors marrons de fem orgànic situats en bona part dels municipis que conformen l’entitat, un adob que ja s’utilitza per enriquir l’horta de Campanar, Benimàmet i Paterna.
És la primera vegada que l’entitat comercialitza aquest producte, que ha sigut tractat a la planta de gestió de residus de Los Hornillos, a Quart de Poblet. El compost ha sigut catalogat com a fertilitzant de tipus B, apropiat per al seu ús en l’agricultura tradicional. No obstant això, l’entitat espera que en els pròxims anys puga ser considerat de tipus A i apte per a l’agricultura ecològica.
Per al president de l'Emtre i vicealcalde de València, Sergi Campillo, la notícia és “enormement positiva perquè tanquem el cercle al nostre propi territori amb una operació Km 0”. I és que la producció de compost a partir de les restes orgàniques del contenidor marró completa el que es coneix com a economia circular, ja que els residus de les fruites i hortalisses es converteixen en fertilitzant per a noves fruites i hortalisses que acabaran tornant al contenidor marró.
“Els veïns i veïnes de l’àrea metropolitana poden contribuir a evitar l’ús de fertilitzants químics en l’horta de València si reciclem correctament els residus orgànics en el contenidor marró”, recorda Campillo.
Més llegit
-
Detenen els dos homes atrinxerats durant vint hores a Elx que van apallissar de mort dos homes i van ferir-ne un tercer
-
Els dies festius venen amb incertesa meteorològica
-
Vandalitzen amb pintades la seu del PP de Finestrat
-
Mor un treballador a conseqüència d'una caiguda en una empresa d’Albal
-
Baixa la incidència de la grip, però repunten les infeccions per covid i virus sincicial
-
El Nadal més car de la història: els productes típics de la taula es disparen un 10% en menys d'un mes