Directes
Ara en la televisió
ALTA TENSIÓ
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR
Podríem fer-ho millor: streaming

El fem orgànic dels contenidors marrons ja és compost que fertilitza l’horta de Campanar, Benimàmet i Paterna

L’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus ha comercialitzat per primera vegada 3.000 tones de fertilitzant.

Compost fet amb residus del contenidor de fem orgànic / EMTRE

L’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus (Emtre) ha venut a un agricultor de l’horta de València 3.000 tones del compost produït a partir dels contenidors marrons de fem orgànic situats en bona part dels municipis que conformen l’entitat, un adob que ja s’utilitza per enriquir l’horta de Campanar, Benimàmet i Paterna.

És la primera vegada que l’entitat comercialitza aquest producte, que ha sigut tractat a la planta de gestió de residus de Los Hornillos, a Quart de Poblet. El compost ha sigut catalogat com a fertilitzant de tipus B, apropiat per al seu ús en l’agricultura tradicional. No obstant això, l’entitat espera que en els pròxims anys puga ser considerat de tipus A i apte per a l’agricultura ecològica.

Per al president de l'Emtre i vicealcalde de València, Sergi Campillo, la notícia és “enormement positiva perquè tanquem el cercle al nostre propi territori amb una operació Km 0”. I és que la producció de compost a partir de les restes orgàniques del contenidor marró completa el que es coneix com a economia circular, ja que els residus de les fruites i hortalisses es converteixen en fertilitzant per a noves fruites i hortalisses que acabaran tornant al contenidor marró.

“Els veïns i veïnes de l’àrea metropolitana poden contribuir a evitar l’ús de fertilitzants químics en l’horta de València si reciclem correctament els residus orgànics en el contenidor marró”, recorda Campillo.

l’Horta