Entren en vigor els canvis en l'avaluació de l'acompliment dels empleats públics
No es perdrà la condició de funcionari si no se supera i els processos selectius no podran durar més d'un any
Després que es publicaren en el BOE d'ahir, hui s'activen les noves normes que regulen l'avaluació de l'acompliment dels treballadors públics. Aquestes mesures formen part del reial decret llei de mesures urgents per executar el pla de recuperació aprovat pel Consell de Ministres que pretén avançar en la planificació estratègica dels recursos humans.
Un dels canvis més importants és que es regula l'avaluació obligatòria de l'acompliment, el procés en què es valora la conducta professional i s'examina el rendiment del personal. A partir d'ara, aquestes revisions "es plantegen en positiu", segons el govern, així que "en cap cas implicaran la pèrdua de la condició de funcionari per a aquells que no les superen". Aquests canvis en els processos d'avaluació han sigut acordats amb organitzacions sindicals després del procés d'informació pública de l'avantprojecte de llei.
Quan aquestes avaluacions no resulten satisfactòries "es fomentaran mesures de formació per a dotar-los d'eines que permeten un millor acompliment". Per l'altra banda, aquells que obtinguen resultats satisfactoris podran beneficiar-se d'alguns incentius, com ara la remuneració del complement d'acompliment, que substitueix el complement de productivitat. A més, es fomentarà la progressió en la carrera professional.
Els processos d'oposició no podran durar més d'un any
Entre els objectius del nou decret també s'inclouen canvis en els processos d'accés a llocs d'alt funcionari en l'administració pública. Segons el govern, es busca que "prevalguen els criteris de mèrits i competència".
El reforç més gran es produirà en l'àmbit de les ofertes públiques d'ocupació (OPO): s'imposen terminis irrenunciables per a executar-les a través de les diferents convocatòries.
S'establirà de manera obligatòria la publicació de les convocatòries en el mateix any de la publicació de les OPO, que hauran d'executar-se en un termini màxim de dos anys. A més, el procés d'oposició no podrà durar més d'un any.
Una altra de les novetats principals està en la possibilitat de tornar a convocar un lloc de treball si aquest no s'ha cobert en un procés selectiu. Tot, sempre que no hagen passat més de tres anys des de la publicació de l'oferta.
Més llegit
-
La Guàrdia Civil no descarta l'aparició de més cadàvers després dels cinc trobats en aigües de Sagunt, Cullera i Castelló de la Plana
-
Avís especial per dana dissabte al nord de Castelló i València, amb possibles tronades fortes i graníssol
-
La Generalitat activa un pla de xoc per frenar la superpoblació de senglars, que afecta el 80% dels municipis i causa 800 accidents a l’any
-
Els estudis de matemàtiques i de medicina, els que tenen les notes d’accés més altes
-
Avisos per tempestes molt fortes dissabte
-
Mor un home després de caure un camió sobre una casa a Finestrat