Morro de porc, orelles de conill i cua de cangur: aíxí és l'oricterop que ha nascut al Bioparc
El parc valencià és un dels centres més importants del món en la conservació d'aquesta desconeguda espècie
Si hi ha un animal que crida l'atenció dels visitants del Bioparc, aquest és l'oricterop, també conegut com a porc formiguer. La raó és la seua aparença un tant extravagant: les seues orelles recorden a les d'un conill, el morro pareix el del porc, i la cua sembla la d'un cangur. En el centre estan d'enhorabona perquè acaba de nàixer una nova cria d'aquesta espècie amenaçada.
L'oricterop ha pesat 1,9 kg i fins que arribe als 2,5 kg es controla que s'alimente correctament i es manté una vigilància estricta de la temperatura i humitat de l'ambient. Cada nit els seus cuidadors efectuen una revisió exhaustiva de la cria, de la qual encara es desconeix el sexe. Per a afavorir el benestar de la mare i el nounat, romanen separats del pare i encara no estan a la vista del públic.
Bioparc s'ha convertit en un centre de referència en la conservació d'aquesta singular espècie. Dins del programa internacional per a la seua preservació, la parella formada per la femella Danny i el mascle Charly és l'únic grup reproductor a Espanya i ja han tingut diverses cries que han sigut traslladades a altres centres seguint les directrius dels experts internacionals.
Més llegit
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Qui, quant i com acollir-se a les noves tarifes del transport públic que entren en vigor este dimarts?
-
Els senyals de trànsit s'adapten als nous temps
-
Dissabte tràgic a les carreteres: quatre morts i quinze ferits en quatre accidents
-
L’alcaldessa de València, María José Catalá, celebra l’inici d’unes obres “transformadores” en Pérez Galdós i Giorgeta