Els menjadors escolars valencians, de la cuina de càtering al producte fresc i de temporada
A la Comunitat Valenciana, al voltant de 150.000 alumnes mengen cada dia al centre escolar
La qualitat dels menús dels menjadors dels centres educatius és tema de debat entre les famílies dels vora 150.000 xiquets i xiquetes que es queden a menjar en les escoles públiques valencianes.
Segons Rubén Pacheco, president de la Confederació d'Ampes de la Comunitat Valenciana, “des dels anys 2000 cap al 2015 s'estava imposant l'anul·lació de les cuines de centre per menjar de càtering", una decisió que ha assegurat que “respon a interessos econòmics”. Per a Pacheco, recuperar la cuina a cada centre educatiu és un procés que requereix una forta inversió, el que farà la reversió més lenta.
Enfront d'un escenari dispar, on hi ha escoles amb cuina pròpia i d'altres que funcionen amb servei de càtering, À Punt Notícies ha conegut el cas de Víctor Miralles, cuiner al CEIP el Grau de la ciutat de València, on han substituït l'aliment precuinat per producte fresc i de temporada. A més, Miralles s’ha creat un canal de YouTube per a compartir amb les famílies el procés de les seues receptes, on participa l’alumnat que es queda al seu menjador.
Més llegit
-
Educació publica 14.261 llocs vacants que s'oferiran en el pròxim procés d'adjudicació de places docents
-
Moren un home de 52 anys i una dona de 53 per colps de calor a la Comunitat Valenciana
-
La valenciana Rebeca Torró, nova secretària d'Organització del PSOE
-
Mor un turista de 65 anys a la platja de Pinedo
-
L'autovia Torrent-València reobri al trànsit després de reconstruir el pont esfondrat el 29-O
-
Detingut a Ontinyent el principal sospitós de la desaparició d'un empresari de Bocairent