L'increment dels preus força un canvi de consum de la societat
Mengem un 10% més de carn i un 6% més d'ous, però ha baixat el consum d'oli i fruita fresca
Els nostres hàbits de consum canvien i l'augment del preu dels aliments està al darrere d'aquesta variació. Així ho arreplega un estudi que ha publicat aquest dimecres el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, que diu que hem canviat les preferències i ara mengem un 10% més de carn i un 6% més d'ous que l'any passat, però menys fruita o pa.
Sobretot, ha baixat el consum de l'oli d'oliva un 35%, mentre que la fruita fresca s'ha reduït més d'un 2%. En l'últim any, omplim un 1,5% menys la cistella de la compra que portem a casa, segons el mateix informe. La frase que més se sent a la porta del supermercat és que "està tot pels núvols" i que "ha pujat tot una barbaritat".
També hi ha qui no renuncia a triar el menjar sense mirar preus. "A vegades és millor comprar tres pomes bones en un lloc, que triar cinc pitjors en un altre establiment", ha raonat una clienta. El secret està a emprar temps a l'hora de comprar, congelar el menjar o buscar alternatives més barates. El que està clar és que l'encariment de preus fa que la gent canvie la dieta.
Més llegit
-
Una investigació de la UV troba una trentena d'agents infecciosos en la zona dana, tots patògens per als humans
-
Sánchez diu que no "tirarà la tovallola" després de dir que és un polític net i Feijóo li demana que torne el botí i convoque eleccions
-
Mor un home de 53 anys per colp de calor a la província d'Alacant
-
Controlat l'incendi a l'avinguda del Port de València amb almenys setze ferits per inhalació de fum
-
El Consell autoritza d’urgència obrir les comportes de l’Albufera per a millorar l’aigua i abaixar la temperatura
-
València aprovarà en el ple d’este mes que el topònim en valencià porte l’accent tancat