L'increment dels preus força un canvi de consum de la societat
Mengem un 10% més de carn i un 6% més d'ous, però ha baixat el consum d'oli i fruita fresca
Els nostres hàbits de consum canvien i l'augment del preu dels aliments està al darrere d'aquesta variació. Així ho arreplega un estudi que ha publicat aquest dimecres el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, que diu que hem canviat les preferències i ara mengem un 10% més de carn i un 6% més d'ous que l'any passat, però menys fruita o pa.
Sobretot, ha baixat el consum de l'oli d'oliva un 35%, mentre que la fruita fresca s'ha reduït més d'un 2%. En l'últim any, omplim un 1,5% menys la cistella de la compra que portem a casa, segons el mateix informe. La frase que més se sent a la porta del supermercat és que "està tot pels núvols" i que "ha pujat tot una barbaritat".
També hi ha qui no renuncia a triar el menjar sense mirar preus. "A vegades és millor comprar tres pomes bones en un lloc, que triar cinc pitjors en un altre establiment", ha raonat una clienta. El secret està a emprar temps a l'hora de comprar, congelar el menjar o buscar alternatives més barates. El que està clar és que l'encariment de preus fa que la gent canvie la dieta.
Més llegit
-
Desenes de milers de persones prenen els carrers de València per a demanar la dimissió de Mazón un any després de la dana
-
À Punt retransmet en directe este diumenge la Mitja Marató de València
-
Kejelcha guanya la Mitja Marató de València sense rècord del món
-
Arriba el fred: el Baix Maestrat es desperta amb mínimes de 4 °C a les portes d’un canvi d’oratge
-
Remuntada taronja per a continuar ascendint en la Lliga (64-61)
-
Els partits de l’oposició reclamen la dimissió de Mazón després de la manifestació per les víctimes de la dana