L'incendi de Llutxent es considera ja perimetrat i estabilitzat
Les persones desallotjades poden tornar a casa excepte a Montepino, Montesol i Las Cumbres, a Gandia.
El director de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, Josep Maria Àngel, ha informat sobre l'avaluació tècnica que s’ha fet sobre l’evolució de l’incendi durant aquesta nit.
Segons Àngel, l’absència de vent i la gran càrrega d’humitat d’aquesta nit passada han possibilitat que els operatius pogueren fer un treball rigorós i selectiu perquè les descàrregues d’aigua foren més precises.
Els 31 dispositius aeris disponibles hi treballen, a petició del director de les tasques d’extinció, realitzant descàrregues precises on els indiquen els tècnics per a controlar els punts calents que queden en el perímetre.
Gràcies a això, l’incendi s’ha pogut donar per “perimetrat i estabilitzat”, unes bones notícies ja que “respon a l’evolució que s’espera del foc”. Tot i això, la càrrega de vent de ponent prevista per al dia de hui podria, en un determinat moment, produir conats que podrien fer reviure les flames, ha afegit Josep Maria Àngel.
Com a conseqüència de la millora de la situació, els veïns de Pinet, la Drova i l’Ermita de Marxuquera de Gandia poden tornar a casa.
No obstant això, els habitants de les urbanitzacions de Montepino, Montesol i Las Cumbres, també a Gandia, encara no podran accedir als habitatges a causa que aquesta és la zona més afectada pel foc.
A Marxuquera, des del camp de futbol i de la rotonda que fa cap al camí Pinet en direcció a la Drova, romandrà la carretera tallada i s’hi impedirà el pas.
A Montepino, Montesol i Las Cumbres es permetrà l’entrada de tècnics municipals, acompanyats per bombers, per a avaluar sobre el terreny els danys de cada casa, però la carretera continuarà tancada per als residents perquè en aquesta zona encara hi ha “perill real” derivat de l’incendi.
Evolució del foc
Preguntat per la possible evolució de l’incendi en les pròximes hores, Àngel ha explicat que la situació actual ajuda a poder “interpretar l’evolució amb un cert optimisme” i que “no es contempla una situació d’involució”, però ha volgut remarcar que els canvis bruscos de la meteorologia, tan típics en territori valencià, podrien reconduir la situació a un estadi anterior del foc. Per això, les tasques de prevenció i les anàlisis de riscos continuaran realitzant-se permanentment fins que l’incendi estiga completament extingit.
Pel que fa a les dades de terreny afectat, encara no se'n té una dada exacta final, però, de moment, s’han superat ja les 3.000 hectàrees cremades.
A les 20:00 h està prevista la pròxima reunió del Cecopi, després de la qual es disposarà de més dades sobre l'evolució de l’incendi.
Més llegit
-
La Guardia Civil prendrà declaració a les persones que estaven en la comunitat religiosa on es va originar l'incendi d'Ibi
-
L’amor no entén de temperatures: celebrar una boda a 38 graus
-
Detenen un treballador d'una empresa de la Safor per furtar vint quilos de coure
-
Estabilitzat l’incendi de vegetació declarat esta vesprada al Puig
-
Almenys 5 passatgers morts, 3 ferits i 284 persones evaquades en l'incendi de l'embarcació KM Barcelona a Indonèsia
-
Una empresa d'Aldaia crea un ventall en homenatge als voluntaris de la dana
Més vist
Més escoltat
-
20.07.2025 | Fem banda
-
18.07.2025 | Actualitat cultural i d'entreteniment: 'En la motet' de Daniel Gramaje
-
21.07.2025 | Les notícies del migdia
-
21 de juliol - Un acte vandàlic destrossa una de les set meravelles del món antic (356 aC)
-
19.07.2025 | El Musiquer T10
-
20.07.2025 | Les notícies de migdia cap de setmana