L’aigua de l’aixeta: agradable de sabor i sanitàriament perfecta
Alacant ha organitzat un tast d'aigües, una iniciativa que ha tombat moltes idees preconcebudes
Aquest dilluns, Alacant ha organitzat un tast d'aigües, una iniciativa que ha tombat més d'una idea preconcebuda. La primera, que l’aigua de la ciutat és agradable de sabor, procedent de diferents fonts d'abastiment i sanitàriament perfecta.
Un total de quinze persones, entre elles coneguts xefs alacantins, han fet un tast cec. Primer han tastat aigua de sis procedències diferents: del pantà de l'Amadorio, de dessaladora, de pous del Vinalopó i embotellada amb tres graus diferents de mineralització. Tots ells han coincidit que l’aigua de l’aixeta és la millor.
A Espanya es consumeixen 3.500 milions d'aigua embotellada cada any, amb un enorme impacte mediambiental. "Demanar aigua de l’aixeta en un restaurant està mal vist", assegura María José San Román, cuinera del restaurant Monastrell.
Però hi ha motiu per a l'esperança. Des de la pandèmia ha començat a invertir-se aquesta tendència entre el veïnat d'Alacant i alguns restaurants ja s'oposen a servir aigua embotellada.
El tast d’aquest dilluns s'inclou en el programa de Gastrocinema i ha servit per a desterrar prejuís i obrir ments. I, sobretot, per a conscienciar l'opinió pública
Més llegit
-
Un informe de la CGT advertix que la Generalitat coneixia el desbordament del Poio des de primera hora de la vesprada
-
Educació anuncia un decret per a reforçar l'autoritat del professorat a les aules
-
L'Aemet anticipa un hivern més calorós en què el comportament de les pluges és una incògnita
-
Mercadona acorda l’adquisició de Logifruit, amb 1.600 empleats, per a integrar la gestió d’envasos reutilitzables
-
Un enginyer confirma que a les 20:41 hores va alertar la Generalitat i la CHX del desbordament de la presa de Buseo
-
La Generalitat convocarà en 2026 una oferta pública d’ocupació de més de 2.600 places