L’aigua de l’aixeta: agradable de sabor i sanitàriament perfecta
Alacant ha organitzat un tast d'aigües, una iniciativa que ha tombat moltes idees preconcebudes
Aquest dilluns, Alacant ha organitzat un tast d'aigües, una iniciativa que ha tombat més d'una idea preconcebuda. La primera, que l’aigua de la ciutat és agradable de sabor, procedent de diferents fonts d'abastiment i sanitàriament perfecta.
Un total de quinze persones, entre elles coneguts xefs alacantins, han fet un tast cec. Primer han tastat aigua de sis procedències diferents: del pantà de l'Amadorio, de dessaladora, de pous del Vinalopó i embotellada amb tres graus diferents de mineralització. Tots ells han coincidit que l’aigua de l’aixeta és la millor.
A Espanya es consumeixen 3.500 milions d'aigua embotellada cada any, amb un enorme impacte mediambiental. "Demanar aigua de l’aixeta en un restaurant està mal vist", assegura María José San Román, cuinera del restaurant Monastrell.
Però hi ha motiu per a l'esperança. Des de la pandèmia ha començat a invertir-se aquesta tendència entre el veïnat d'Alacant i alguns restaurants ja s'oposen a servir aigua embotellada.
El tast d’aquest dilluns s'inclou en el programa de Gastrocinema i ha servit per a desterrar prejuís i obrir ments. I, sobretot, per a conscienciar l'opinió pública
Més llegit
-
Seguix en directe la retransmissió de la Tomatina 2025
-
Buñol es prepara per a llançar 120.000 quilos de tomaca en la seua cita més internacional
-
À Punt retransmet la correguda de la Fira de la Verema des de Requena
-
Un jove de 25 anys s'atrinxera a sa casa amb una escopeta de caça, a Agost
-
Una operació contra la immigració irregular a Alacant i tres províncies més deixa 14 detinguts
-
Castella i Lleó patix dos incendis de màxima gravetat des de fa 19 dies