Francis Mojica, nou membre de l'Acadèmia Europaea
La institució reuneix destacats científics, investigadors i acadèmics de diverses disciplines amb l'objectiu de promoure l'excel·lència en la investigació, l'aprenentatge i l'educació
El catedràtic de Microbiologia de la Universitat d'Alacant (UA) Francis Mojica ha sigut triat membre de l'Acadèmia Europaea. La distinció reconeix la seua "excepcional contribució a l'avanç del coneixement científic i, en particular, el seu paper com a pioner en el descobriment de les repeticions CRISPR, que van establir les bases per al desenvolupament de la revolucionària tecnologia d'edició genètica CRISPR-Cas9". Amb este nomenament, Mojica s'uneix al grup d'experts i es converteix en l'únic membre de la UA que formar part d'esta institució científica.
Així ho ha informat la institució acadèmica en un comunicat, en el qual ha explicat que el catedràtic, després de conéixer la notícia, ha qualificat de "fantàstic" que "persones excepcionals" hagen considerat que puga formar part d'este "selecte grup". "Tindre la possibilitat d'interactuar de tu a tu i aprendre d'eminències de tot el món, no sols en l'àmbit de les ciències de la vida, sinó també en àrees com a humanitats, tecnologia, intel·ligència artificial, matemàtiques, dret, economia o medicina, és una cosa extraordinària", ha agregat l'investigador.
L'elecció com a membre de l'Acadèmia va tindre lloc a Wroclaw (Polònia) durant la sessió de la Life Sciences Class de l'Acadèmia, on Mojica va compartir este reconeixement amb destacats acadèmics de tot Europa, com el professor d'investigació del Luis Blanco Dávila, Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) en el Centre de Biologia Molecular.
L'Acadèmia Europaea, fundada el 1988, reuneix a destacats científics, investigadors i acadèmics de diverses disciplines amb l'objectiu de promoure l'excel·lència en la investigació, l'aprenentatge i l'educació a Europa.
Altres reconeixements
El professor de la Universitat d’Alacant ha obtingut reconeixements com ara d’Albany als Estats Units, o la Distinció al Mèrit Científic de la Generalitat. A més, Mojica és una constant en les travesses per als Nobel de Medicina o Química.
Més llegit
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Moren tres banyistes d'edat avançada a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Condemnats a 20 i 12 anys de presó dos dels quatre acusats d’abús sexual a una menor a la Vall d’Albaida
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
30.06.2025 | A la fresca
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
27.06.2025 | L'estiu 'A la fresca' amb Eduard Forés i Maria Fuster
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part