Fisabio estudia l’impacte dels contaminants que mengem o respirem entre la població valenciana
Els resultats de la investigació pretenen servir per a reduir la presència de tòxics a l’organisme
La Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) ha iniciat un estudi quant a l’exposició de les persones a determinats agents contaminants sobre els quals existeix major preocupació pel fet de trobar-se en alguns productes alimentaris o en l’aire, tot amb la motivació de saber si existeix un problema de salut pública vinculat a la presència d’aquestes substàncies químiques danyoses per a l’organisme i tractar de reduir-les.
La investigació s’ha centrat primer en la població infantil i lactant, i conclou que l’exposició a determinats metalls, com ara el mercuri o l'arsènic és perillosa i hauria de rebaixar-se. Actualment, l’estudi continua amb el segment de població adulta analitzant mostres de tipus biològic.
Malgrat els estàndards europeus de seguretat quant a alimentació, aigua o dioxines de l’aire, encara existeixen tòxics que arriben a l’organisme, que s'acumulen i són precursors de malalties diverses. El repte radica a detectar-ho i prendre consciència per a poder reduir l’exposició a aquestes substàncies.
Més llegit
-
El colp de calor pot matar en hores: així s'ha d'actuar per a evitar-ho
-
Avís groc per temperatures altes, vent i granissades en bona part de la Comunitat Valenciana
-
Les devastadores inundacions de Texas deixen ja 52 víctimes mortals, 15 d'elles xiquets
-
Les arruixades donen una treva, però la calor extrema es manté a la Comunitat Valenciana
-
Calor i tempestes de vesprada
-
L'accident d'un camió carregat d'àcid clorhídric a l'A-7 obliga a confinar durant hores el veïnat d'Alcàsser