La Fira del Coent reuneix els amants de l'embotit a Borriana
Aquest producte típic serà un dels protagonistes de les festes de la ciutat.
Per quart any consecutiu, la capital de la Plana Baixa celebra la fira del que és un dels seus productes tradicionals més representatius: el coent. Es tracta d'una llonganissa seca plana i amb diferents graus de picant aconseguit amb canyella que només elaboren certes carnisseries de la localitat amb receptes que, normalment, han passat de generació en generació.
L'esdeveniment gastronòmic, que se celebra en el marc de les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia, tindrà lloc l’1 de setembre en un dels enclavaments més emblemàtics de la ciutat, la plaça de la Mercé, i reunirà les principals carnisseries i establiments hotelers que treballen amb aquest producte típicament borrianenc.
Des de l'any 2016, els coents compten amb la denominació d'origen Coents de Borriana i han aconseguit que el seu coneixement arribe a diverses cites gastronòmiques del panorama nacional.
Més llegit
-
La predicció d'Aemet per a Nadal: fred i passat per aigua
-
Bancs de boira dificulten la circulació al Baix Maestrat, la Plana d'Utiel-Requena i l'Alt Vinalopó
-
Oratge més estable per als pròxims dies
-
La Comunitat Valenciana acomiada la tardor amb un cap de setmana fred, plujós i fins i tot amb neu
-
L’alcalde de Jérica defén la seua innocència i diu que l'han denunciat adults
-
‘Punt a punt’ retransmet hui el València-Mallorca i demà el Llevant - Reial Societat
Més vist
Més escoltat
-
18.12.2025 | 90 minuts
-
18.12.2025 | Les notícies del migdia
-
18.12.2025 | Amunt i avall | Quarta Part
-
17.12.2025 | Cadena de valor | Lloguers a l’alça i reptes empresarials a la Comunitat Valenciana
-
17.12.2025 | ContrÀpunt
-
17.12.2025 | L'hora de la cultura | Música solidària, memòria col·lectiva i avanços científics